Tiktok krijgt concurrentie van Byte op iOS en Android

  Tiktok is een van de snelst groeiende sociale media van dit moment. De video app krijgt nu concurrentie van een oude bekende, namelijk Byte. De app is nu uit voor iOS en Android.

  Byte is een video app die je kunt vergelijken met TikTok. De app is al ooit uitgebracht onder de naam Vine, maar toen Twitter deze in 2017 overnam liep de app niet erg goed. Daarom is destijds de stekker eruit getrokken. Nu is de app terug in een nieuw jasje onder de naam Byte.

  Video platform

  Byte is een creatie van de makers van Vine, Dom Hofmann, Rus Yusupov en Colin Kroll. De app laat je, net als TikTok, video's opnemen en deze posten. De video's mogen ongeveer zes seconden lang zijn en met hashtags en dergelijke gepost worden.

  Momenteel is Byte nog in een opstartfase en redelijk eenvoudig. Er zijn geen filters of dergelijke, op eentje na: ghost mode. Dit moet snel gaan veranderen waardoor de iOS en Android app TikTok het vuur aan de schenen moet gaan leggen. De makers zoeken hiervoor feedback van de community die vooral aan moet geven wat er in de app moet komen.

  Volgens de makers zal er binnenkort een pilot komen waarbij makers betaald krijgen voor hun video's. Op deze manier wil Byte creativiteit ondersteunen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.