Met deze tips voorkom je WhatsApp hacks direct!

  Er zijn maar weinig Nederlanders die niet via de gratis chatapp WhatsApp met elkaar communiceren. Het scheelt weer in de knip en dat kunnen Nederlanders vaak niet laten liggen ondanks dat de app mogelijk gehackt kan worden. Met deze tips voorkom je WhatsApp hacks met gemak en ben je het boeventuig te slim af!

  Scherm je profielfoto af

  De eerste tip die we je geven om WhatsApp hacks te voorkomen is om je profielfoto af te schermen. Het is je dan ook aan te raden om je profielfoto op ‘alleen contactpersonen’ in te stellen. Dit kun je in het Privacy-menu van WhatsApp doen en scheelt je al een hoop problemen.

  Wanneer iemand je WhatsApp-profielfoto kan zien, kan men deze downloaden. Wanneer iemand dit doet en de profielfoto vervolgens door Google Search wordt gehaald kan een hacker al veel informatie van je achterhalen. Al helemaal wanneer je je profielfoto ook op andere platformen gebruikt gezien deze dan al snel met elkaar gelinkt worden.

  Blokkeer WhatsApp-foto’s uit je Galerij

  Een andere oplossing om te voorkomen dat je privégegevens lekken is door WhatsApp-afbeeldingen te blokkeren uit je Galerij. Afbeeldingen die je met je familie deelt en ontvangt worden namelijk gelijk in een mapje gezet van je Galerij op je telefoon. Dit kun je gelukkig op iPhones gemakkelijk uitzetten door bij ‘Privacy’ op ‘Foto’s’ te klikken en vervolgens WhatsApp uit de lijst met apps te halen die foto’s opneemt in je Galerij.

  Voor Android heb je een speciale app nodig om dit uit te kunnen zetten. Denk hierbij aan ES File Explorer bijvoorbeeld, een app die je kunt gebruiken om WhatsApp-mappen met foto’s en video’s kunt vinden. Wanneer je in beide mappen een bestand creëert genaamd ‘.nomedia’ voorkom je dat de afbeeldingen en video’s nog naar je Galerij gaan. Een handige manier om WhatsApp hacks te voorkomen dus.

  WhatsApp vergrendelen

  Natuurlijk kun je bovengenoemde tip in combinatie met deze tip gebruiken. Om WhatsApp hacks te voorkomen kun je simpelweg een extra vergrendeling op de app zetten. Er zijn namelijk apps te vinden in de App Store en Google Play waarmee je WhatsApp kunt beveiligen met een wachtwoord of pincode. Hierdoor heb jij alleen nog toegang tot je WhatsApp-gesprekken.

  Wees op je hoede voor oplichters

  Natuurlijk is de beste manier om WhatsApp hacks te voorkomen door je gezonde verstand te gebruiken en op je hoede te zijn bij het gebruik van de app. Het komt wel eens voor dat je een aanbod krijgt voor een gratis lidmaatschap of iets dergelijks. Het bedrijf zelf zou dit natuurlijk nooit doen en daarnaast is WhatsApp een gratis app waar verder geen betaling voor vereist is. Dit soort berichten van zogenaamde bedrijven kun je het beste gelijk verwijderen en blokkeren.

  Telefoon gestolen? Deactiveer WhatsApp

  Je hoopt natuurlijk nooit in deze situatie te belanden, maar mocht het toch gebeuren dat je telefoon wordt gestolen of dat je deze kwijtraakt is het verstandig om WhatsApp te blokkeren. Natuurlijk is het al slim om je SIM-kaart te blokkeren, maar hetzelfde kun je doen met WhatsApp.

  WhatsApp geeft je immers de mogelijkheid om je account aan maximaal één telefoon te koppelen. Dit is handig, want zodra jij je account aan een andere telefoon koppelt is het account op je oude telefoon niet meer te gebruiken. Tevens is het ook mogelijk om je WhatsApp-account zelf te deactiveren, dus kun je ook op die manier voorkomen dat iemand je WhatsApp hackt.

  Wees waakzaam met Web WhatsApp

  De functie Web WhatsApp is natuurlijk onwijs handig om grote, uitgebreide teksten snel naar iemand te sturen, maar wees waakzaam met het aantal PC’s dat je gebruikt om in te loggen. Als je namelijk vergeet uit te leggen, kan dat je duur komen te staan.

  Wanneer iemand inlogt op een PC waarop jij Web WhatsApp gebruikt, kan iemand maar zo bij je account als je nog ingelogd bent. Deze persoon kan dan berichten versturen, je app-geschiedenis bekijken en mogelijk zelfs anderen in de val lokken. Log dus altijd uit nadat je klaar bent met het gebruik van Web WhatsApp om problemen te voorkomen.

  Tweestapsverificatie

  We sluiten deze gids met tips om WhatsApp hacks te voorkomen af met een goede tip om je account te beveiligen. We hebben het natuurlijk over het activeren van tweestapsverificatie. Hierdoor moet je eens in de zoveel tijd wel met een extra beveiligingsstap inloggen op WhatsApp, maar het zorgt er wel voor dat je account minder gemakkelijk gehackt kan worden.

  Je kunt tweestapsverificatie aanzetten via je Instellingen van WhatsApp. Kies vervolgens het kopje ‘Account en ga dan naar ‘Verificatie in twee stappen inschakelen’. Vervolgens moet je een code maken waarmee je inlogt op WhatsApp waarna je deze code iedere zeven dagen opnieuw moet invoeren. Het handigste aan deze stap is dat je de code ook moet invoeren wanneer je WhatsApp op een nieuw apparaat inlogt en dus moeten hackers ook je code achterhalen als ze je proberen te beduvelen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.