TikTok bant account van pedofielenjager

  TikTok heeft een Australisch account verwijderd. Dit gebeurde nadat The Guardian navraag naar het profiel deed. Het account lokte namelijk vermeende pedofielen in de val en plaatste filmpjes hiervan op het platform. Volgens TikTok handelde het account in strijd met de regels van het sociale media-platform.

  TikTok

  In de filmpjes was onder andere te zien hoe vermeende pedofielen, die dachten een afspraak met een minderjarige te hebben, geconfronteerd werden. Hierop renden ze vaak weg of beklaagden ze de makers van de video. De video's met deze taferelen werden door ruim 50.000 mensen bekeken en het account had ruim 3.000 volgers.

  In strijd met de regels

  TikTok heeft het profiel offline gehaald omdat het riskant gedrag aanmoedigde. Volgens de richtlijnen van het platform is dat niet toegestaan. Daarnaast mag een account geen video's bevatten die gebruikers oproepen deel te nemen aan gevaarlijke situaties.

  Afgelopen jaar kwam TikTok flink in opspraak na een onderzoek van BBC. Ontwikkelaar ByteDance deed volgens medewerkers in Duitsland vrijwel niets om accounts aan te pakken die jongeren seksuele berichten stuurden. Daarnaast leek het erop dat de veiligheid van gebruikers op het platform geen prioriteit had. Intussen heeft ByteDance de richtlijnen verscherpt door bepaalde hashtags te verbieden en ouders meer mogelijkheden te geven om het gedrag van kinderen te controleren. Zo kunnen ouders instellen dat hun kinderen alleen berichten met bekenden kunnen uitwisselen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.