Tijdschema F1 GP Saoedi-Arabië zorgt voor een late race

News
vrijdag, 17 maart 2023 om 12:00
max verstappen gp bahrein 2023 2f1678698433
Als je niks wil missen van de GP van Saoedi-Arabië aankomend weekend, houd dan goed het tijdschema in de gaten. De race begint namelijk een stuk later dan dat we gewend zijn.
Tijdens de eerste race van het seizoen was Max Verstappen en Red Bull Racing oppermachtig. Geen enkele andere coureur kwam in de buurt van de Nederlander. Dat kwam ook mede doordat de RB19 heel zuinig omgaat met de banden, terwijl Bahrain International Circuit normaal een baan is met een hoge degradation.
Dat met het Jeddah Street Circuit, waar de GP van Saoedi-Arabië plaatsvindt aankomend weekend, een heel ander verhaal. Daar moeten de coureurs juist de hele race lang hun opperste concentratie vasthouden, want er is geen ruimte voor fouten op het stratencircuit. De snelheid ligt enorm hoog, terwijl de muren steeds dichterbij lijken te komen. In het verleden hebben we dan ook al verwoestende crashes gezien, zoals vorig jaar met Mick Schumacher tijdens de kwalificatie.

Tijdschema GP Saoedi-Arabië

Wil je niks missen van de rit vol adrenaline, dan moet je op het juiste moment inschakelen op Viaplay of F1 TV Pro. In Europa zijn we gewend dat de race normaal ergens begint tussen twee en vier uur ‘s middags, maar dat is voor de GP van Saoedi-Arabië niet het geval. Zo ziet het tijdschema eruit voor de tweede race van het seizoen.
Het zal interessant om te zien zijn hoe de machtsverhoudingen liggen op het compleet andere circuit. Tot nu toe hebben we de teams immers alleen in actie gezien in Bahrein, voor de eerste Grand Prix en de pre-season wintertest. Zal Red Bull Racing weer zo dominant zijn en kan Aston Martin zich echt plaatsen als topteam? Aankomend weekend komen we erachter!

Populair Nieuws