'Tiger King’ Joe Exotic heeft meer bloed aan zijn handen dan gedacht

News
dinsdag, 28 april 2020 om 17:30
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode2 00 34 27 04 rf1586352549
Sinds de Netflix show Tiger King uit is, staat het internet bol van lovende woorden over de serie. Daarnaast zijn er al flink wat mensen naar voren getreden die het niet zo op Joe Exotic hebben. Zo komt er nu een dierenverzorger naar voren die aangeeft dat de Tiger King veel meer bloed aan zijn handen heeft dan gedacht.
In de razend populaire serie Tiger King volgen we de avonturen van Joe Exotic. Hoewel de serie redelijk luchtig overkomt, ligt er een brute realiteit achter dit verhaal. Joe Exotic zit momenteel namelijk een gevangenisstraf uit van 22 jaar omdat hij een moord beraamde op zijn rivaal Carole Baskin. Daarnaast is hij veroordeeld voor het vermoorden van vijf tijgers in zijn dierentuin in Oklahoma. Dat blijkt alleen nog niet alles te zijn wat de Tiger King op zijn kerfstok heeft.
Exotic zou namelijk volgens dierenverzorger Eric Cowie veel meer dieren vermoord hebben. Dit vertelde hij aan DailymailTV. Het aantal vermoorde tijgers zou volgens Cowie oplopen tot honderden. Veel dieren werden daarnaast mishandeld in de dierentuin door de Tiger King. Exotic ging overigens zelf altijd 'gevaarlijke' dieren uit de weg.

Alles behalve een dierenvriend

Cowie geeft aan dat Exotic en een andere collega niet alleen volwassen tijgers doodden. Hij herinnert zich dat ook de welpen eraan moesten geloven. Als ze niet luisterden werden ze mishandeld. Dit gebeurde altijd uit het zicht van bezoekers. Joe doodde volgens Cowie daarnaast ook maar liefst acht tijgers op één dag. Daarna liet hij een dierenarts tekenen dat de dieren ziek waren of te oud waren voor een goed leven. Exotic was daarmee alles behalve een dierenvriend.
Cowie betreurt het dat hij niet eerder naar voren gekomen is met zijn statement. Hij heeft vooral spijt van het leed dat er bij de dieren berokkend is.
Dit artikel is op 31 juli 2020 bijgewerkt.