Dit zijn 5 redenen om Tiger King te kijken

Article
zondag, 17 mei 2020 om 11:00
mv5bnzu1zjc4y2mtmgfios00zwmxlwfhymqtntk4ogm0mdrlnwq0xkeyxkfqcgdeqxvyodkzntgxmdg at v1 sy1000 cr0013061000 alf1589449381
Zit jij te twijfelen over wat je momenteel wilt kijken op Netflix? Wij hebben zeker een goede suggestie voor je! Een van de nieuwste Netflix docu's Tiger King is het bingen zeker waard. Wij geven je vijf redenen waarom.

1. Het verhaal

Tiger King heeft veel factoren wat de docu-serie zo ontzettend goed en succesvol maakt. Het is een mix van knotsgekke personages en de vreemdste situaties, maar het verhaal is toch wel het belangrijkste. In de Netflix docu volgen we Joe Exotic, een excentrieke zoo-keeper. Al snel komen we erachter dat Joe alles behalve een 'normale' zoo-keeper is. De passie van Joe is het fokken en verzamelen van wilde katachtigen. Daarnaast blijkt Joe het geweldig te vinden om in de spotlights te staan en is hij dol op aandacht.
Wanneer we geïntroduceerd worden aan Carol Baskin beginnen de eerste spanningen al te komen. Carol lijkt eerst een complete tegenpool van Joe Exotic te zijn. Carol is de eigenaar van van de non-profit organisatie Big Cat Rescue. Haar enige missie lijkt het redden van grote katachtigen te zijn, maar niets is minder waar. Gedurende de serie zien we de haat tussen Joe en Carol groeien en vinden de gekste situaties plaats.
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode1 00 12 38 20 rf1635849229

2. Absurde personages

Wanneer je denkt aan 'Tiger King' zul je in eerste instantie vast denken dat de documentaire vooral over de tijgers zelf zal gaan. Dit is bij Tiger King zeker niet het geval. In deze docu-serie kom je de meest opvallende types tegen. Vrijwel elke persoon die je in de documentaire voorbij ziet komen is ontzettend onvoorspelbaar. Joe Exotic is een van de grootste opvallers. Hij beschrijft zichzelf als een homoseksuele redneck met een matje die constant een geweer rondslingert.
Dit maakt hij in de serie dan ook zeker waar. Zijn karakter kan hij heel komisch overkomen, maar er zijn genoeg momenten waarbij je je als kijker zult afvragen of iemand in het echt zo kan zijn. Vrijwel alles aan Joe is opvallend, van zijn relaties tot zijn diepe haat voor Carol Baskin. Daarnaast heeft Joe de raarste streken in petto. Zo is er een moment in de docu waarin Joe meedoet met een campagne om president te worden.
De persoon die waarschijnlijk nog net meer aandacht krijgt dan Joe sinds Tiger King op Netflix staat, is Carol Baskin. Aan het begin van de serie denken we dat Carol een aardige vrouw is met alleen maar goede bedoelingen voor grote katachtigen. Toch had niemand aan zien kunnen komen dat er ook een duistere, verdachte kant aan Carol Baskin zou zitten. Waar veel mensen in de media het over hebben, is het gerucht dat Carol Baskin haar eigen man zou hebben vermoord en hem gevoerd zou hebben aan de tijgers. Het vreemdste aan dit gerucht is dat de zaak van haar vermiste man nooit helemaal is opgelost.
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode4 00 36 52 22 rf1640684750

3. Goed te bingen

Tiger King bestaat in totaal uit zeven afleveringen die ieder rond de 50 minuten duren. Kort na het succes van de serie is er nog een extra aflevering bijgekomen van 30 minuten waarin een gedeelte van de cast vanuit huis wordt geïnterviewd om te vertellen wat zij vinden van de populariteit rondom de serie. Omdat er niet veel afleveringen zijn, is de serie makkelijk te bingen.
Natuurlijk zorgt het verhaal er vooral voor dat je zoveel mogelijk van de serie in één keer wilt kijken. In elke aflevering zitten genoeg momenten waarbij je mond van open valt. Daarnaast eindigt vrijwel elke aflevering met een cliffhanger in het verhaal waardoor je zo snel mogelijk wilt weten hoe het verhaal verder gaat.
mv5bnwvimje4otgtytdhmy00ntqxltk4yzytmju5zmuxzjvhythjxkeyxkfqcgdeqxvyotc5mdi5nje at v1f1589451851

4. De hype

Op social media ontkom je de hype rondom Tiger King niet. Tot op de dag van vandaag praten mensen online nog steeds heel veel over de serie. Veel mensen zijn ontzettend enthousiast over Tiger King omdat het iets is dat ze nog nooit eerder hebben gezien. Wanneer je de gekte hebt gezien, is het nog leuker om erover te praten met vrienden en familie en de gekste gebeurtenissen eens even goed te bespreken. Inmiddels zijn er ook de leukste memes over de serie ontstaan. Een screenshot van een panikerende Joe Exotic die zegt: "I am never gonna financially recover from this." is al vaak het internet over gegaan.
Ook op de populaire app TikTok leeft er een hype rondom Tiger King. Je ziet de laatste tijd veel mensen die dansen op een lied dat gaat over Carol Baskin en het bekende gerucht dat ze haar eigen man zou hebben vermoord. Veel kijkers van de docu-serie hebben ook hun eigen mening over de gebeurtenissen die in de serie plaatsvinden. Zo zijn sommige kijkers het er volkomen mee eens dat Carol haar man aan de tijgers zou hebben gevoed. Andere mensen vinden dat er veel teveel aandacht naar Carol Baskin en Joe Exotic uitgaat terwijl de grote katachtigen worden vergeten.
mv5by2zjoddkngqtymrlni00owq0ltg3mjatngjlnwi2ywqxzjc4xkeyxkfqcgdeqxvyotc5mdi5nje at v1f1589451058

5. Perfecte timing

Een andere reden om Tiger King een kans te geven is het feit dat je je gedachten even op nul kan zetten en dat je kunt genieten van alle gekte die er zich in de docu-serie plaats vindt. Een verklaring voor het succes van Tiger King is de tijd wanneer de serie op Netflix is geplaatst. Door de coronacrisis hebben mensen veel meer tijd over om een film of serie op Netflix te kijken. Vooral voor de mensen die even volledige afleiding van de buitenwereld nodig hebben, komt Tiger King goed van pas.
Naast de geruchten en heftige situaties in de serie komen er ook genoeg hilarische momenten voor. Daarnaast is het ook onmogelijk om niet te lachen wanneer Joe Exotic een nieuw plan bedenkt om Carol Baskin te 'ontmaskeren' of besluit om een dramatische videoclip op te nemen voor zijn muziekcarrière.

Populair Nieuws