The Witcher games en boeken zijn razend populair!

  The Witcher is een groot succes op Netflix. In 2021 komen er afleveringen van het tweede seizoen. Niet alleen de serie is razend populair, ook de boeken en games van The Witcher worden steeds populairder.

  Netflix

  Stijgingen van producten

  Het verhaal van de Witcher is gebaseerd op de boekenreeks van Andrzej Sapkowski. Andrzej is een Poolse Schrijver die fantasy boeken schrijft. Sapkowski schreef altijd korte verhalen over Geralt. In 1993 werden de twee boeken 'De Laatste Wens' en 'Het Zwaard Der Voorzienigheid' samengevoegd. Een jaar later kwam zijn eerste roman van de serie uit, 'Het Bloed Van De Elfen'.

  Uiteindelijk schreef hij nog vier vervolgen van het verhaal. Door deze boekenreeks is The Witcher op zo'n groot succes uitgelopen. Zo is de Netflixserie The Witcher bedacht door Lauren Schmidt Hissrich. Sinds de serie op Netflix is uitgekomen, Stijgen producten zoals boeken en games steeds meer. Of er nog meer delen van de boeken komen is nog de vraag.

  Er zijn verschillende games van The Witcher gemaakt. Zo heb je The Witcher 3: Hearts of Stone en The Witcher Wild Hunt voor de Ps4, Xbox One en Microsoft Windows.De game Thronebreaker: The Witcher kan je nu ook op de Nintendo Switch spelen. In 2007 kwam het eerste spel van The Witcher uit. Toen was het alleen nog maar gebaseerd op het verhaal van de boekenreeks. Je hebt zelfs een kaartspel van The Witcher, Gwent: The Witcher Card Game. Dit kaartspel kwam in 2016 uit.

  De verkoop de boeken is met 562% gestegen. Ook de games stegen met maar liefst 554% in de verkoop.

  Netflix

  Seizoen 2

  In seizoen 1 zie je het verhaal van een uitstervende soort monsterjagers. Witcher Geralt van Rivia laat zich inhuren om op monsters te jagen. Tijdens zijn jacht op monsters komt hij mensen tegen die slechter zijn dan de monsters zelf. Ook komt hij tovenares Yennefer en prinses Ciri tegen. Het voelt als Geralts plicht om Ciri te beschermen. Seizoen 1 was een enorm succes en mensen kunnen niet wachten tot seizoen 2 begint.

  Het verhaal van de eenzame monsterjager Geralt van Trivia gaat verder. Deze maand nog gaan de opnames voor het tweede seizoen van The Witcher van start. Niet alleen zien we Geralt, Yennefer en Ciri terug, ook verschijnen er nieuwe Witchers, Lambert en Coen. Uiteraard krijgen we ook nieuwe monsters te zien. In het eerste seizoen zagen we monsters zoals Kikimora, Striga, Sylvan en de Golden Dragon. Geruchten gaan rond dat er wel minder monsters komen in het tweede seizoen.

  Wie weet of de franchise na seizoen 2 nog meer gaat stijgen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.