Brengt Ubisoft Rainbow Six: Siege als next-gen game naar PS5?

  Eén van de grootste vragen voor de next-gen consoles is hoe ontwikkelaars hun games en populaire online titels van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5 gaan overzetten. Ubisoft lijkt te zeggen dat er een PS5 variant komt van Rainbow Six: Siege.

  Blijven studio's de PS4-versie ondersteunen of zullen ze deze opnieuw uitgeven op de volgende console van Sony? Het is een vraag waar we waarschijnlijk geen concreet antwoord op krijgen, totdat de Japanse gigant besluit de PS5 officieel te onthullen. Sommige uitgevers nemen wel het heft al in eigen handen om zo zelf te besluiten of ze titels wel of niet voor PS5 gaan uitbrengen.

  Ubisoft lijkt te bevestigen dat er gewerkt wordt aan een PS5 variant van Rainbow Six: Siege. De game-directeur zei tegen Windows Central:

  "Ik kan je geen datum geven, omdat die data bij de next-gen consoles liggen. Wat ik je wel kan vertellen is dat we beschikbaar willen zijn op de lancering van de consoles. Maar het is aan de consoles om het hiermee in te stemmen. Voor Siege is ons doel om vanaf de lancering beschikbaar te zijn."

  Leroy Athanassof

  Ubisoft heeft bevestigd dat er geen PS5 variant komt van The Division 2, maar beloofde wel dat PS4-spelers niet achter blijven in Siege. "Dat betekent dat als je op de volgende PlayStation speelt, je nog kan verbinden met de vorige PlayStation."

  De website meldt dat dit een PS5-versie van Rainbow Six: Siege bevestigd. Veel duidelijkheid bieden de antwoorden van Athanassof niet. Wel lijkt het haast zeker dat we bij de release van de next-gen consoles iets meer geld opzij moeten zetten voor Rainbow Six: Siege.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.