The Walking Dead was bijna met Shane in plaats van Rick

  Als je denkt aan The Walking Dead, kan je natuurlijk niet langs hoofdpersoon Rick Grimes. De man die negen seizoenen lang gespeeld werd door Andrew Lincoln werd in zijn tijd bij de show een erg goed en populair personage. Dit had alleen heel erg anders kunnen zijn, zoals blijkt uit een interview.

  AMC

  Dit geeft één van de schrijvers van de show, Robert Kirkman aan in een interview. Hij vertelt dat het een idee was om Rick dood te laten gaan vlak nadat hij zijn familie terugvond. In dit geval was de show verdergegaan met Shane, de beste vriend van Rick. Shane kreeg in de tijd dat Rick in coma lag een relatie met Ricks vrouw, Lori, en werd een soort vader voor Carl.

  Jaloezie

  Nadat Rick terugkeerde bij de groep, was Shane in eerste instantie natuurlijk blij dat hij nog leefde, maar het moment dat haar man terug was, leek Lori Shane te vergeten. Dit viel niet helemaal goed bij Shane, die zo jaloers werd dat hij doordraaide en Rick wilde vermoorden. Rick trok aan het laatste eind, waarna zijn zoon Carl zijn leven redde door de als zombie teruggekeerde Shane te vermoorden.

  Andere plannen

  Kirkman had een ander idee, waarin Shane Rick zou vermoorden. Carl zou dit dan zien, maar het tegen niemand zeggen. Dit zou Shane de eerste grote vijand maken in de show, buiten de zombies natuurlijk. Wat de invloed van Shane geweest was op de rest van de serie zullen we nooit weten, maar misschien is dat maar goed ook.

  Wat hadden jullie ervan gevonden als dit idee uitgevoerd was? Hadden jullie dit liever gezien, of was Rick te belangrijk in de seizoenen waarin hij speelde?

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.