5 redenen om de Netflix serie Lupin te kijken

  Sinds Lupin in Nederland op Netflix gekomen is, is de serie helemaal opgeblazen in ons land. Dit is dan ook zeker niet zonder reden. De serie biedt een aantal dingen die niet alleen erg uniek, maar ook geweldig zijn om naar te kijken. Hier zijn vijf redenen waarom ook jij Lupin moet kijken!

  Netflix

  Prachtig verhaal

  Natuurlijk is een goed verhaal vaak belangrijk in een serie, maar Lupin blinkt hierin uit. Het verhaal gaat over Assane Diop die zijn vader verliest, nadat hij zelfmoord pleegt na een beschuldiging van diefstal. Diop probeert zijn onschuld op een hele bizarre manier te bewijzen. Hij gebruikt een boek dat hij als kind kreeg van zijn vader genaamd Arsène Lupin. Deze boeken bestaan dan ook echt, wat het verhaal voor de lezers misschien nog wel een stukje beter maakt. Lupin heeft alles. Het is ongelofelijk spannend, ontroerend en vooral ontzettend mooi.

  Briljant

  Als de situaties in Lupin met één woord verwoord moeten worden, is dat volgens ons ‘briljant’. Assane Diop is een ongelofelijk slimme man, die de manieren van Arsène Lupin op perfecte wijze uitvoert. Dit zorgt ervoor dat wij als kijkers vaak met open mond achtergelaten worden als hij de politie op het verkeerde been weet te zetten. Omar Sy speelt de rol van Assane Diop ook nog eens perfect, wat de genialiteit van de serie nog meer in de spotlight zet.

  Kat en muisspel

  Hou jij van spanning en sensatie? Dan is Lupin bijna zeker een goede serie voor jou. Een lang durend kat en muisspel tussen ‘Lupin’ en de politie toont ons geweldig doordachte plannen van beide kanten. De briljante manieren van Lupin doen ons denken aan de ‘Professor’ in La Casa de Papel of Michael Scoffield in Prison Break. Hoe slim de tegenstander ook is, Assane Diop lijkt altijd een plan achter de hand te hebben. Iedere situatie is doordacht, waardoor de strijd tussen de twee kanten ongelofelijk spannend en vermakelijk is.

  Geweldige sfeer

  De serie neemt je mee naar verschillende plekken in Frankrijk, maar de bijzondere sfeer die Lupin kent wordt overal mee naartoe genomen. Van het Louvre tot aan de gevangenis tot aan de heftigste buitenwijken van Frankrijk. Lupin geeft je een bepaald gevoel dat ervoor zorgt dat je de hele tijd door wil kijken. Deze sfeer maakt Lupin ontzettend uniek en als geen andere serie. De personaliteit(en) van Assane Diop en zijn connecties met bepaalde mensen zijn heel erg bijzonder.

  Prachtige beelden

  Wat ook behoorlijk meehelpt aan de sfeer en het geweldige verhaal van Lupin zijn de beelden van het prachtige Frankrijk. We krijgen het land op alle mogelijke manieren te zien. Tussen de intense situaties in de serie door kan je soms even tot rust komen met een prachtig shot van de eeuwenoude stad. Voor liefhebbers van series met een mooi uiterlijk is Lupin dus ook een aanrader. Als jij specifiek Frankrijk geweldig vindt, raden wij je ook aan de serie in de originele Franse taal te bekijken.

  Lupin is wat ons betreft absoluut het kijken waard, maar gaan jullie het een kans geven? Laat het ons weten met een reactie!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.