The Walking Dead treft wel een hele bijzondere corona maatregel

News
donderdag, 29 oktober 2020 om 11:30
the walking dead daryl carolf1631868853
De opnames van The Walkin Dead in corona tijd, het klinkt al als een hels karwei. Al die ‘zombies’ schouder aan schouder naast elkaar en dan veilig filmen. Je zou er maar aanstaan, maar toch gebeurt het. De makers van The Walking Dead hebben hier dan ook een hele bijzondere oplossing voor.

Wat zijn de bijzondere maatregelen?

Ondanks het feit dat we in Nederland nu midden in de tweede coronagolf zitten, is er langzaam weer meer mogelijk qua filmopnames. Dit kan nog een hele opgave zijn om dit binnen de corona maatregelen te doen, maar als je een scene hebt met twee acteurs valt het nog te overzien.
Een ander verhaal wordt het wanneer je moet filmen met tientallen, zo niet honderden mensen tegelijk. Dit kan soms het geval zijn bij de opnames van het nieuwe seizoen van The Walking Dead. Je kan moeilijk alle acteurs die een zombie spelen onderling anderhalve meter afstand laten houden, zeker niet tijdens het filmen. De productie van The Walking Dead bedacht de oplossing op dit probleem.

Steracteur Norman Reedus is erg enthousiast

Norman Reedus (die in de succesvolle serie Daryl Dixon speelt) heeft aangegeven dat iedereen op de set met een soort tracer onder zijn of haar kleding loopt. Het klinkt misschien in eerste instantie bizar, maar het schijnt perfect te werken. De tracer houdt bij hoelang je bij iemand anders in de buurt bent geweest. Een soort verkapte versie van de CoronaMelder app die we in Nederland kennen.
Reedus geeft aan erg enthousiast te zijn over de maatregelen op de set:

“We zijn super veilig. Er zijn een heleboel regels nu, iedereen draagt een masker of heeft een schild op. Ze halen regelmatig onze temperaturen op en we worden drie keer per week getest”.