The Medium wordt een Xbox Series X Exclusive

News
zaterdag, 09 mei 2020 om 11:30
the medium logo f1589017574
Afgelopen week kondigde Bloober Team The Medium aan tijdens de Inside Xbox presentatie. Destijds was niet duidelijk of deze game via Smart Delivery tussen Xbox Series X en Xbox One zou verschijnen. Bloober Team heeft nu antwoord gegeven: De game is een Xbox Series X exclusive.
The Medium maakte tijdens de Inside Xbox presentatie indruk. Het was een van de meer spectaculaire onthullingen met een gruwelijke trailer. Niet duidelijk werd of de game ook op de huidige generatie consoles zou verschijnen, maar helaas voor Xbox One eigenaren: de game is echt alleen maar voor Xbox Series X. Volgens het twitter-account van The Medium is het gewoon onmogelijk om de gameplay mechanieken te realiseren op de huidige generatie consoles. Of hiermee gedoeld wordt op de extra rekenkracht van de nieuwe Xbox Series X of het gebruik van de SSD is niet bekend. Hiermee is The Medium dus meteen een van de eerste echte Next Gen games.
The Medium is een psychologische horrorgame met muziek van Akira Yamaoka en Arkadiusz Reikowski.
Als medium leef je op het grensvlak van twee werelden, de echte wereld en die van de geesten. Je wordt achtervolgd door een visioen van een vermoord kind en gaat naar een verlaten hotel waar jaren geleden een grote tragedie plaats vond. Het is aan jou als medium om tussen de twee werelden te wisselen op zoek naar antwoorden.
The Medium zal eind van het jaar rond de feestdagen verschijnen op PC en Xbox Series X.