Alle Xbox Series X games van Inside Xbox op een rij

  Tijdens de Inside Xbox zijn tal van nieuwe Xbox Series X games getoond. Wij hebben ze hieronder allemaal voor je op een rijtje gezet. Van grote titels als DiRT 5 tot kleine aankondigingen van indiestudio's; hier lees je er alles over!

  Microsoft

  Bright Memory Infinite

  De eerste game waarmee Inside Xbox aftrapte heet Bright Memory Infinite, een actie FPS die zich in 2036 afspeelt. In de game speel je als een SRO-agent die zich in het futuristische Japan een weg moet zien te banen om het vreemde fenomeen van de lucht te ontrafelen.

  DiRT 5

  Er is een gloednieuwe titel aangekondigd van Codemasters die je lekker over de baan laat scheuren. Het betreft de vijfde titel in de bekende DiRT-serie. De game staat op de planning voor de Xbox Series X en de eerste beelden zien er veelbelovend uit. Hoewel er nog geen gameplaybeelden in de trailer zitten, ziet de game er wel al onwijs mooi uit als het op graphics aankomt.

  Duidelijk is ook dat er veel uiteenlopende locaties in de game zitten. De stemmen worden door bekende stemacteurs Nolan North (bekend van Uncharted) en Troy Baker (bekend van The Last of Us) ingesproken. Ook wordt er van Smart Delivery gebruik gemaakt, een van de nieuwe features van de Series X.

  Scorn

  Een korte CGI trailer heeft onthuld dat Scorn naar de Xbox Series X komt. De titel is een first-person horror avontuur dat door Ebb Software wordt ontwikkeld. Het betreft een Kickstarter-project dat ook voor de PC op de planning staat. De game, die doffe omgevingen kent die geïnspireerd lijken door H.R. Giger en films als Prometheus (ook geïnspireerd door H.R. Giger) belooft je in een omgeving te droppen waarin je vervolgens zelf uit moet zoeken wat er speelt en wat de bedoeling is.

  Chorus

  Via een korte trailer heeft Fishlabs bekendgemaakt aan een nieuwe titel voor de Xbox Series X te werken. Het betreft Chorus, een shooter die zich afspeelt in de ruimte. Veel details over de game zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat Deep Silver vertrouwen heeft in de titel, want het bedrijf dat verantwoordelijk is voor onder andere de Metro-games is de uitgever van de Chorus.

  Bekijk hieronder de aflevering van Inside Xbox terug!

  Call of the Sea

  Out of the Blue en Raw Fury werken aan een gloednieuwe game die naar de Xbox Series X komt, genaamd Call of the Sea. Met een kleurrijke animatiestijl en een scala aan exotische locaties werden de eerste beelden getoond. Het betreft een first-person puzzeltitel die zich in de jaren '30 afspeelt. Je gaat op pad met Norah die op zoek is naar antwoorden rondom het mysterie van haar man's ontdekkingsreis.

  Vampire: The Masquerade Bloodlines 2

  Waar via Inside Xbox duidelijk werd gemaakt dat Scorn naar de volgende generatie Xbox zou komen, geldt hetzelfde voor Vampire: The Masquerade Bloodlines 2. Het vervolg waar fans al tijden op wachten kreeg een bizarre trailer waarin personages met lijken staan te dansen.

  The Medium

  De componist van de Silent Hill-games werkt samen met Bloober Team aan een nieuwe titel die voor de Series X geoptimaliseerd is. De game heet The Medium en is een psychologische horror-titel die voor eind 2020 op de planning staat.

  Madden NFL 21

  Tijdens deze aflevering werd ook bekendgemaakt dat de nieuwe Madden naar de Xbox Series X gaat komen. De game wordt geoptimaliseerd voor de Series X. Madden wordt jaarlijks ontwikkeld door Electronic Arts (EA), de uitgever die ook verantwoordelijk is voor de FIFA-games. De game zal ook op de next-gen consoles verschijnen. Sterker nog, als je de Xbox One versie koopt, krijg je van EA een gratis upgrade naar de versie voor de nieuwe console.

  The Ascent

  In deze nieuwe cyberpunk-RPG kun je alleen of via co-op op pad gaan om de nieuwe realiteit te overleven. In de wereld van The Ascent is een mega-corporatie ten onder gegaan en nu is het de vraag of een leven zonder het bedrijf mogelijk is.

  Scarlet Nexus

  Ook Bandai Namco heeft een gloednieuwe RPG getoond die Scarlet Nexus heet. De game komt zowel op de Xbox One als Xbox Series X uit en speelt zich af in een verre toekomst waarin de mensheid speciale gaven heeft. Je speelt als Yuito Sumeragi die de strijd met de Others, een mutantenras dat uit de lucht is komen vallen, moet zien te overleven.

  Second Extinction

  In deze co-op FPS kun je met drie spelers als team samenwerken om gemuteerde dinosauriërs tegen de grond te werken. Dit kun je doen met een scala aan wapens, waaronder kogels en bommen. Het is aan jouw team om de wereld te redden van deze monsters en de aarde weer veilig te stellen.

  Yakuza: Like a Dragon

  SEGA heeft bekendgemaakt dat Yakuza: Like a Dragon een launchtitel zal worden voor de Xbox Series X. De game is eerder dit jaar al in Japan verschenen op de PlayStation 4 en verwacht werd dat de titel later dit jaar naar het westen zou komen. Dat lijkt nu bevestigd te zijn. De game komt ook naar de PlayStation 4 en PlayStation 5, maar wanneer is nu nog niet duidelijk.

  Assassin's Creed Valhalla

  Vorige week werd de nieuwe Assassin's Creed al onthuld via een lange stream waarin veel werd getekend en weinig werd getoond. Duidelijk werd dat de game zich in de tijd van de vikingen zou afspelen, waarna een trailer de volgende dag meer duidelijkheid gaf. Een tweede trailer werd tijdens Inside Xbox getoond die gameplay moest laten zien.

  Inderdaad werden er nieuwe beelden getoond, maar de daadwerkelijke gameplay viel wat tegen. Het betreft een trailer vol nieuwe beelden die in-engine zijn opgenomen. Officieel gezien zorgt dit inderdaad voor gameplay, maar niet op de manier waarop spelers gewend zijn. Zo hebben we nog niets gezien van de HUD of hoe het vechten als een viking er nou daadwerkelijk uitziet.

  Yakuza: Like a Dragon

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.