Waarom je Never Have I Ever op Netflix moet kijken!

Article
zaterdag, 09 mei 2020 om 11:00
never have i ever netflixf1588338098
Never Have I Ever weet op Netflix de harten van vele kijkers te veroveren. Nu iedereen thuiszit en velen meer tijd over hebben voor series, wordt de Netflix serie massaal bekeken. De serie had vrij recent zelfs nog een 100% score van critici op de meter van Rotten Tomatoes. In deze special laten wij weten waarom je deze nieuwe Netflix serie in de gaten moet houden!

1. Komische noot

Never Have I Ever is een korte serie waarin je erg komische situaties te zien krijgt. De serie focust zich op Devi, een meisje met een Indiase achtergrond dat populair wil worden op de westerse middelbare school. Hiervoor wurmt ze zich in de ene na de andere gênante situatie, waarbij je als kijker toch wel goed vermaak krijgt voorgeschoteld. Zo zet Devi veel plannen op met het doel populair te worden. Die plannen zijn voornamelijk vermakelijk omdat ze in de soep lopen.
Devi wil een vriendje hebben en zo snel mogelijk de lakens met die persoon delen. Dit gaat volledig in tegen de cultuur van haar familie, waarin vrouwen worden uitgehuwelijkt en een schande voor de familie zijn als ze seks hebben voor het huwelijk. Devi is gehoorzaam aan haar cultuur, maar liegt wel de boel bij elkaar om bij vrienden te doen alsof ze iets heeft met de populairste zwemmer van de school. Devi had alleen niet voorzien dat dit voor de nodige problemen zou zorgen...

2. Een traantje wegpinken

Lachen kun je met de serie sowieso! Maar Never Have I Ever biedt meer dan plat vermaak. Vooral in de laatste scènes van de serie is het lastig om niet toch een traantje weg te pinken. Naast alle ongemakkelijke scènes die je een lach van oor tot oor bezorgen, zit er ook een ontroerende verhaallijn in deze Netflix original. Devi moet verwerken dat haar vader op een heel jonge leeftijd aan een hartaanval is overleden, en dat verwerkingsproces is netjes in de serie verwerkt.
Devi's relatie met haar overleden vader is misschien wel één van de best uitgewerkte verhaallijnen van de hele serie. Zo zijn er in de serie verschillende momenten waarop je medelijden voelt voor Devi. Dit zorgt er misschien wel voor dat je aan het einde van Never Have I Ever een doos tissues nodig hebt, als je het bij ontroerende scenes niet droog kunt houden. Waarom? Dat moet je toch echt zelf beleven door Never Have I Ever eventjes in een middagje op Netflix te kijken.

3. Diversiteit in personages

Als je Never Have I Ever gaat bekijken, let dan direct eens op hoe divers de cast is! Het is een mengelmoes van veel interessante culturen. Zo is de hoofdrolspeelster Hindu, terwijl één van haar beste vriendinnen een Chinese achtergrond heeft. Ondertussen is de de persoon waar Devi helemaal hoteldebotel van wordt half Japans. Daarnaast is er ook nog diversiteit door een verhaallijn van een vrouwelijke en een mannelijke homo toe te voegen. Er is veel in die paar uur aan serie verwerkt!
De diversiteit valt te prijzen. Zo is het bijzonder om een tienercomedy op Netflix eens vanuit andere ogen te zien dan de veelal blanke personages uit bijvoorbeeld Riverdale of Sex Education. De spelers zitten er niet allemaal enkel en alleen in voor hun diversiteit, maar ze hebben ook allemaal verschillende verhaallijnen die in deze korte serie toch naadloos op elkaar aansluiten. Niet elke verhaallijn is even sterk, maar toch weet het de aandacht van kijkers te trekken.

4. Makkelijk om je ermee te connecten

De makers hebben goed nagedacht hoe ze met een zo divers mogelijke cast de aandacht van de kijker kunnen vasthouden. Vera Mindy Chokalingam is een Amerikaans actrice (A Wrinkle in Time, Inside Out, Ocean's Eight), scenarioschrijfster en maker van Never Have I Ever. Zowel haar vader als moeder komen uit India en ze is dan ook door gebeurtenissen uit haar leven geïnspireerd om deze serie zo te maken. Ze maakte de serie samen met Lang Fisher. Meer over de makers is te zien in een kort interview met de makers, dat Netflix eerder publiceerde op YouTube.
Ondanks al die voor de kijker wellicht onbekende culturen worden er dingen aangehaald waar iedereen zich op één of andere manier wel mee kan identificeren. Devi hangt in de serie qua populariteit overal een beetje tussen. In haar eigen cultuur is ze niet voldoende Hindu omdat ze zich meer aantrekt van de westerse cultuur, terwijl ze in de westerse cultuur eigenlijk als teveel Hindu wordt bestempeld en daarom overal buiten de boot lijkt te vallen. Velen zullen zich kunnen identificeren met de gedachte dat je ergens niet bijhoort, omdat je toch net iets anders bent dan de rest.
never have i everf1588338592

5. Lekker bingewatch materiaal

Never Have I Ever is zo'n typische Netflix serie om lekker in een middagje mee te pakken. Door alle voorgaande punten neemt de serie je lekker makkelijk aan de hand mee. Ondertussen bekijk je de ene na de andere aflevering en voor je het weet ben je al aangekomen bij de laatste aflevering van dit interessante seizoen. Het moment breekt aan om een nieuwe serie te kiezen uit de enorme catalogus die Netflix op dit moment kan aanbieden.
In ieder geval kent Never Have I Ever 10 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 25 minuten tot een half uur. Je kunt de serie binnen één middag helemaal afkijken. Je kunt dus nooit meer tijdens een potje Never Have I Ever zeggen dat je nooit een serie in één ruk uit hebt gekeken. Na het zien van deze serie, ben je daar zeer waarschijnlijk wél schuldig aan!