The Last of Us serie verandert het verhaal tussen Bill en Frank

News
dinsdag, 31 januari 2023 om 18:00
the last of us nick offermanf1675168191
Aflevering 3 van The Last of Us zette de twee hoofdpersonages Joel en Ellie even opzij om twee nieuwe personages te introduceren, Bill en Frank. De serie verandert alleen het verhaal van de personages op een cruciale manier ten opzichte van de game.
Waarschuwing: deze tekst bevat spoilers!
Dankzij een reeks flashbacks over verschillende periodes van zijn leven na de uitbraak van de pandemie, vertelt The Last of Us aflevering 3 het trieste verhaal van Bill. Bill overleefde de zombie-apocalypse door op zichzelf te wonen in een buurt omringd door prikkeldraad, verborgen vallen en een elektrisch hek. Na jaren van isolatie vond hij Frank in één van zijn vallen. Het paar bracht de dag samen door, werd verliefd en ging samenwonen.
De ontmoeting van Bill en Frank veranderde Bill ten goede en hij leerde zich open te stellen voor andere mensen. In de flashbacks kregen we ook de eerdere ontmoeting tussen Bill en Frank met Joel en Tess te zien. Er ontstond een hechte vriendschap tussen de twee stellen.

Anders dan in de game

In de serie kreeg Frank na enige tijd kanker en besloot dat zijn tijd om was. Bill hielp zijn partner zelfmoord te plegen door drugs aan zijn glas wijn toe te voegen. Nadat ze beide een laatste drankje hadden gedronken, vertelde Bill Frank dat zijn wijn ook vergiftigd was en bekende hij dat hij niet zonder zijn partner wilde leven. Ze spenderen hun laatste uren samen op bed, waar ze allebei vredig overlijden. Bill liet een briefje achter voor Joel.
In The Last of Us game gaat het verhaal anders. Frank raakt hier geïnfecteerd en pleegt zelfmoord terwijl hij Bill achterlaat. In tegenstelling tot de serie leefde het personage van Nick Offerman nog toen Joel en Ellie daar aankwamen. Dat is dus weer één van de veranderingen die de makers hebben doorgevoerd ten opzichte van de game.

Populair Nieuws

Laatste Reacties