The Last of Us serie krijgt uit game geschrapte momenten

News
woensdag, 12 augustus 2020 om 9:30
the last of us part 2 screenshot 4f1597214836
Het lijkt erop dat het verhaal van de The Last of Us serie niet rechtstreeks overgenomen wordt uit de game. Uiteraard worden scènes uit de game bewerkt, maar er worden ook nieuwe scènes toegevoegd. In het BBC-programma Must Watch laat executive producer Craig Mazin (Chernobyl) weten dat er gebruik wordt gemaakt van momenten die de game niet hebben gehaald.
Volgens Mazin is de bedoeling van de serie om fans opnieuw verliefd te laten worden op The Last of Us. De bedoeling is dat er niet getornd wordt aan wat gamers mooi vonden aan de game, maar tegelijkertijd nieuwe dingen in te brengen. Kijkers krijgen dingen te zien die ze nog niet wisten.

Samenwerking met Neil Druckmann

Mazin werkt voor de serie samen met The Last of Us-bedenker Neil Druckmann. Druckmann zou enkele momenten met Mazin hebben gedeeld die de game niet hebben gehaald, maar waar Mazin wel oren naar heeft. Hij noemt het gebruiken van zulke momenten een 'organische' manier om het verhaal van de The Last of Us serie uit te breiden zonder af te wijken van de personages die fans kennen.

‘The Last of Us moest wel een serie worden’

Er was ooit sprake van een Last of Us film, maar Craig Mazin is van mening dat dat nooit goed had gewerkt. Een film is eenvoudigweg niet lang genoeg voor het verhaal van de game:
De serie komt naar HBO, maar het is nog onduidelijk wanneer. Op het moment wordt er nog druk geschreven. Het is momenteel moeilijk om op locatie te filmen, waardoor een releasedatum nog niet ingeschat kan worden.