PS5-gebruikers kunnen extra genieten van Dead Space Remake

News
zaterdag, 28 januari 2023 om 11:00
dead space remake screenshot 3f1665765085
Op 27 is de Dead Space remake officieel verschenen. De vernieuwde versie van de geliefde horror-game uit 2008 is visueel volledig opgepoetst, maar ontwikkelaar Motive heeft nog tal van andere aanpassingen gemaakt aan de game. Zo ook één waar alleen PlayStation 5-gebruikers van zullen profiteren.
Op de PlayStation Blog heeft Motive tal van details over de nieuwe horrorgame uit de doeken gedaan. Daar gaat de ontwikkelaar ook in op de mogelijkheden die de game biedt in combinatie met de DualSense controller. Deze maakt namelijk speciale features mogelijk in de game.

Dead Space Remake brengt DualSense-features

Zo krijgen PS5-gebruikers een speciale sensatie in hun handen via de haptische feedback bij het afvuren van de Plamsa Cutter. Hiervoor heeft Motive een speciale vorm van vibratie toegevoegd, waarbij ook de trekkers van de DualSense gebruikt worden. Wanneer je deze indrukt voorbij een bepaald punt klikt deze terug waarna je je volgende schot kunt lossen.
Ook worden speciale vibraties toegevoegd bij het gebruik van de vlammenwerper in de Dead Space Remake. Deze voel je alleen niet door de hele DualSense-controller, maar door de trekkers van de controller. Verder is de haptische feedback ook goed voelbaar wanneer je gebruikmaakt van de zero-gravity laarsen die je in de game vaak genoeg nodig gaat hebben.
Dead Space Remake is nu beschikbaar op PlayStation 5, Xbox Series X en PC. Onze review kun je binnenkort vinden op de site!

Populair Nieuws