The Game Awards krijgen audiodescriptie voor slechtzienden

News
maandag, 07 december 2020 om 9:15
the game awards 2020 nominees soonf1605778687
In de nacht van donderdag op vrijdag zullen The Game Awards uitgereikt worden. De stream is dit jaar niet alleen te zien, maar ook te beluisteren met audiodescriptie. Organisator Geoff Keighley laat dat weten op Twitter.
Toegankelijkheid van games voor gamers met beperkingen wordt langzaam maar zeker een steeds groter thema in de game industrie. Zo ook voor Geoff Keighley, oprichter en gastheer van The Game Awards. Dit jaar zullen slechtzienden voor het eerst de optie hebben voor live audiodescriptie bij de YouTube stream van de award show.
Audiodescriptie beschrijft gebeurtenissen op beeld voor mensen die niet goed kunnen zien. Zo kunnen zij een beeld krijgen van dingen die geen geluid maken, of waarvan het geluid niet alle nodige informatie overbrengt. Het maakt visuele media toegankelijker voor wie niet goed kan zien, wat er voor Keighley ‘toe doet’.

Audiodescriptie niet de enige aandacht voor toegankelijkheid

De aandacht voor toegankelijkheid bij The Game Awards blijft niet bij audiodescriptie. Er is dit jaar ook een nieuwe categorie - Innovation in Accessibility - voor games die features bieden om de game voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. De genomineerden in deze categorie zijn Assassin’s Creed Valhalla, Grounded, Hyperdot, The Last of Us Part II en Watch Dogs Legion.

Wanneer zijn The Game Awards?

The Game Awards worden uitgereikt op vrijdag 11 december tussen 1.00 en 5.00 uur Nederlandse tijd. De show, die doorgaans ook game-aankondigingen bevat, wordt gepresenteerd door Keighley zelf, bijgestaan door onder andere Reggie Fils-Aime, Brie Larson en Tom Holland. De nominaties hebben we hier voor je op een rijtje gezet. Stemmen kan via de website van het evenement.

Populair Nieuws