Update - PIN storing zorgt wederom voor problemen

News
donderdag, 11 november 2021 om 16:46
pexels pixabay 50987f1615385895
Als je van plan was om vandaag wat geld te halen uit een PIN-automaat, dan zal dan waarschijnlijk nogal lastig gaan worden. Het lijkt er namelijk op dat er een PIN storing is.
De laatste tijd is het vaak lastig om mobiel te bankieren, door vele storingen bij banken. Zo zijn er vorige week meerdere problemen geweest, onder andere bij de Rabobank, ING bank én ABN Amro. Het lijkt tegenwoordig dan ook geen slecht idee om maar even een voorraadje contant geld op te bouwen, maar zelfs dat wordt nu lastig gemaakt.

Nu ook een PIN storing

Het lijkt er namelijk op dat er een PIN storing is. Op Allestoringen.nl komen er namelijk veel meldingen binnen dat het niet mogelijk is om geld op te nemen bij een PIN-automaat, evenals bij Geldmaat. De meeste meldingen komen binnen uit de regio Amsterdam en Rotterdam, dus het lijkt erop dat het probleem voornamelijk in die steden zit. Wil je daar dus vandaag geld pinnen, dan kom je mogelijk van een koude kermis thuis.
Omdat er vanuit het bedrijf achter het PIN-systeem niet zo goed wordt gecommuniceerd als bijvoorbeeld de banken, is het lastig om te achterhalen of er al aan het probleem wordt gewerkt. Het is in ieder geval te hopen dat de storing zo snel mogelijk weer is opgelost, zodat iedereen zonder problemen geld kan halen uit een automaat.
Eerder deze week was er ook al sprake van een PIN-storing. Ook toen ging het om problemen rondom het opnemen van geld bij een automaat en betaalautomaten in winkels die het even niet meer deden.