The Eternals niet beschikbaar in golfstaten vanwege homoseksuele superheld

News
vrijdag, 05 november 2021 om 14:00
eternals trailerf1621895413
De nieuwe Marvel film The Eternals is verboden in de golfstaten omdat er een homoseksuele superheld in de film zit. Het personage waar het om gaat is de superheld Phantos. In de film heeft hij een mannelijke echtgenoot en een kind.
Marvel’s Eternals heel al veel primeurs op haar naam staan, zo is het de eerste PG-13 film uit de MCU en heeft de film de eerste homoseksuele superheld. Dit heeft er alleen wel toe geleid dat Saoedi-Arabië en andere golfstaten de nieuwe Marvel-film hebben verboden.
Volgens Variety is dit een last-minute beslissing, aangezien The Eternals wel nog is gepromoot in de regio. Homoseksualiteit is in een groot deel van de regio illegaal en wordt zelfs bestraft met de dood. Veel films worden daar ook gecensureerd of verboden vanwege LGBTQ+-referenties. De film zal op 11 november uitkomen in de regio, maar de lokale distributeurs wilden meerdere scènes uit de film aanpassen. Disney was niet bereid om haar film aan te passen aan de lokale richtlijnen, waardoor de film nu niet meer wordt getoond in de golfstaten.
Marvel’s eerste homoseksuele superheld heet Phantos en word gespeeld door Brian Tyree Henry. In de film heeft hij een relatie met zijn echtgenoot Ben. Samen met andere leden van de Eternals proberen ze de Deviants te verslaan.

Niet de eerste ban in de golfstaten

Het is niet de eerste keer dat een film niet wordt getoond wegens LGBTQ+ personages. Zo werd vorig jaar de Pixar-film Onward niet getoond omdat er werd verwezen naar een lesbisch koppel.
The Eternals is in Nederland nu wel gewoon te zien in de bioscoop.