Codemasters viert lancering F1 2020 met 'Making of' Circuit Zandvoort

  Om de release van de nieuwe F1 2020 te vieren heeft ontwikkelaar Codemasters een gloednieuwe video gedeeld met een Nederlands randje. In de video laat Codemasters zien hoe ze het Circuit Zandvoort in F1 2020 opgenomen hebben.

  Het nieuwe Formule 1 seizoen liet lang op zich wachten, maar vorige week was het dan eindelijk zover, we konden de ultrasnelle bolides weer over het circuit zien racen. Weliswaar zonder publiek, maar met volop spektakel. Helaas voor onze Max Verstappen kwam de Red Bull niet over de finishlijn, maar saai was het in ieder geval niet.

  Codemasters kon zich dan ook geen beter moment en evenement voorstellen in de aanloop naar de release van hun nieuwe F1 2020. Vandaag is het zover: de game is voor iedereen te koop en bevat in tegenstelling tot het echte F1 seizoen ook alle gecancelde races.

  Bij die races die 'in het echie' niet verreden worden dit jaar zit uiteraard ook Nederlandse trots: de race op Circuit Zandvoort. Alle voorbereidingen waren getroffen en het circuit was er klaar voor om de racers te ontvangen, maar het coronavirus gooide roet in het eten.

  Toch kunnen we dit jaar al over het nieuwe Nederlandse circuit racen en wel in de game. Hiervoor heeft Codemasters samengewerkt met de ontwikkelaars van het circuit om in een jaar tijd een natuurgetrouwe digitale versie van het circuit te maken.

  F1 2020 'Making of'circuit Zandvoort toont een jaar lang ontwikkeling

  In de documentaire is te zien hoe Codemasters een nieuw circuit als Zandvoort in de game implementeert terwijl er nog druk aan het circuit zelf gebouwd wordt. Codemasters heeft hiervoor samengewerkt met onder anderen oud F1-coureur Jan Lammers en Hans Hugenholtz jr, zoon van de baanontwerper. Het geeft een leuk inkijkje in hoe Codemasters te werk gaat bij het ontwikkelen van de game en de uitdagingen die ze daarbij tegenkomen.

  F1 2020

  Verkijgbaar vanaf 10 july 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.