The Callisto Protocol ontwikkelaar onder vuur door oud-werknemers

News
woensdag, 11 januari 2023 om 16:00
the callisto protocolf1661932595
Met The Callisto Protocol heeft Striking Distance haar eerste game afgeleverd. Maar de ontwikkelaar ligt nu onder vuur door oud-werknemers vanwege de credits.
Bij vrijwel elke game word je na het uitspelen getrakteerd op de credits, waarbij je kan zien wie er allemaal aan de game in kwestie hebben meegewerkt. Nu blijkt alleen dat dat niet helemaal het geval is bij The Callisto Protocol.
Volgens GamesIndustry.biz zijn er namelijk ‘ongeveer twintig mensen’ die niet vermeld worden in de credits, maar wel hebben meegewerkt aan de game. Het gaat daarbij niet alleen om werknemers in de lage rangen, maar ook senior developer, directors en leidinggevenden. “Mensen die geholpen hebben met het opbouwen van de studio”, aldus de publicatie.
Oud-werknemers zijn er niet blij mee dat hun naam ontbreekt in de credits. “Ik heb voor een lange periode aan de game gewerkt. Om er niet tussen te staan, dat is gewoon shitty”, zegt één van de anonieme ontwikkelaars. Een andere voormalig medewerker claimt dat er bij Striking Distance een favorieten-cultuur hangt. Alleen degenen ‘die bevriend zijn’ krijgen een plekje in de credits.

Ontwikkelaar niet de eerste keer onder vuur

Striking Distance heeft ook al eerder veel kritiek gehad over de manier waarop er met werknemers wordt omgegaan. Dat kwam na uitspraken van Glen Schofield, de oprichter van de studio. Hij zei in een tweet dat werknemers 6 à 7 dagen per week aan de game werken. Volgens Schofield werd er ‘niemand gedwongen’ en werkten de ontwikkelaars zo hard ‘omdat ze van hun werk houden’.
Toch verwijderde Schofield al snel zijn tweet, aangezien het hem op veel kritiek kwam te staan. Volgens één van de ontwikkelaars die GamesIndustry.biz heeft gesproken hoort de crunch bij de baan, maar hij heeft er wel een probleem mee dat medewerkers die niet tot het einde erbij bleven nu gestraft worden.