Testversies van Apple en Google corona-apps uitgebracht

News
vrijdag, 01 mei 2020 om 9:08
apple google0f1587114331
Google en Apple zijn al even bezig met corona-apps die mensen moet waarschuwen als mensen in aanraking met het virus zijn geweest. Van deze apps is nu een testversie beschikbaar gekomen. Deze zijn bedoeld voor ontwikkelaars die de technologie willen proberen.
De corona-apps van Google en Apple zijn afgelopen woensdag uitgebracht in een bètaversie. Google heeft dit via een update in de Google Play Services en Android Developer Studio gedaan en Apple heeft de app in de bèta van iOS 13.5 meegestuurd. Vandaag komt er ook een voorbeeldcode beschikbaar voor ontwikkelaars die een dergelijke app willen bouwen. De definitieve versie van de Apple en Google apps moet medio mei uitkomen volgens The Verge.

Corona- apps waarschuwen mensen

De corona-apps van Google en Apple zullen via een bluetoothverbinding informatie uitwisselen met andere apparaten. Deze informatie zal in een logboek opgeslagen worden met als kenmerk een uniek nummer. Dit logboek kan vervolgens gedeeld worden met de autoriteiten als iemand positief test op het coronavirus.
Als iemand vervolgens in de buurt is geweest van een gebruiker die het virus heeft, zal er een waarschuwing voorbij komen. De apps leggen geen persoonlijke gegevens vast waardoor ieders privacyrechten bewaakt worden.

Populair Nieuws