Testversies van Apple en Google corona-apps uitgebracht

  Google en Apple zijn al even bezig met corona-apps die mensen moet waarschuwen als mensen in aanraking met het virus zijn geweest. Van deze apps is nu een testversie beschikbaar gekomen. Deze zijn bedoeld voor ontwikkelaars die de technologie willen proberen.

  Apple / Google

  De corona-apps van Google en Apple zijn afgelopen woensdag uitgebracht in een bètaversie. Google heeft dit via een update in de Google Play Services en Android Developer Studio gedaan en Apple heeft de app in de bèta van iOS 13.5 meegestuurd. Vandaag komt er ook een voorbeeldcode beschikbaar voor ontwikkelaars die een dergelijke app willen bouwen. De definitieve versie van de Apple en Google apps moet medio mei uitkomen volgens The Verge.

  Corona- apps waarschuwen mensen

  De corona-apps van Google en Apple zullen via een bluetoothverbinding informatie uitwisselen met andere apparaten. Deze informatie zal in een logboek opgeslagen worden met als kenmerk een uniek nummer. Dit logboek kan vervolgens gedeeld worden met de autoriteiten als iemand positief test op het coronavirus.

  Als iemand vervolgens in de buurt is geweest van een gebruiker die het virus heeft, zal er een waarschuwing voorbij komen. De apps leggen geen persoonlijke gegevens vast waardoor ieders privacyrechten bewaakt worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.