Netflix gaat vierde seizoen Deense hitserie Borgen produceren

  Liefhebbers van de spannende serie over de Deense politiek kunnen feestvieren. Netflix heeft namelijk aangekondigd dat ze een vierde seizoen gaat maken van Borgen.

  Lumiere Home Entertainment

  Het nieuws dat Netflix de rechten heeft gekocht van Borgen is vrij opvallend. De Deense serie van zender DR was een groot succes, maar het derde seizoen werd al uitgezonden in 2013. We zullen Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) dan ook niet meer in de rol zien van premier, maar als Minister van Buitenlandse Zaken.

  Wanneer fans van de serie lekker voor de TV kunnen gaan zitten is nog niet helemaal duidelijk. Netflix heeft het vierde seizoen van Borgen gepland voor 2022, maar de serie zal eerst worden uitgezonden op de Deense zender. Voor die tijd zullen de eerste drie seizoenen van Borgen wel al op de streamingdienst verschijnen.

  Oude cast keert terug

  Daarnaast weten we dat de cast en crew van de serie terug zullen keren. De hoofdrolspelers van Borgen hebben dankzij het succes van de serie ook internationale rollen gekregen, met name in producties van HBO. Zo was Sidse Babett Knudsen te zien in Westworld, terwijl Pilou Asbaek en Birgitte Hjort Sorensen rollen kregen in Game of Thrones.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.