Telegram krijgt betaalde functies

News
donderdag, 24 december 2020 om 8:30
xgn google image
Chatapp Telegram krijgt betaalde functies. Het platform wordt dusdanig groot dat het mogelijkheden biedt voor een verdienmodel. Dat maakte oprichter Papel Durov via zijn eigen kanaal bekend.
Telegram is inmiddels zeven jaar oud en kent bijna 500 miljoen gebruikers. Om die groei verder te kunnen financieren, heeft oprichter Papel Durov nu een verdienmodel in het leven geroepen. Tot dusver heeft hij de meeste kosten zelf betaald, maar nu is het tijd dat de app zichzelf gaat betalen.
Gebruikers zullen volgens Durov niks merken van de betaalde opties in de app. De functies die gratis zijn, blijven gratis, dus er hoeft niet betaald te worden voor chats. Wel krijgt de app reclames in grotere kanalen waarop geabonneerd kan worden.

Vanaf volgend jaar betalen voor Telegram

De betaalde functies komen volgend jaar naar Telegram toe. Via een update zal het een en ander op de achtergrond toegevoegd worden, waaronder de nieuwe Voice Chats functie. Met deze functie kun je een spraakgesprek starten naar een normale tekstchat. Of deze functie betaal wordt of nog gratis naar de dienst komt, is onbekend.

Populair Nieuws