Tekort PS5 consoles bij release was bekend bij Sony

News
woensdag, 28 oktober 2020 om 10:30
playstation 5 2f1603874145
De volgende generatie consoles staat voor de deur en zorgt voor veel enthousiasme bij veel gamers. Die willen dan ook vanaf de eerste dag de nieuwe Xbox Series X of PS5 consoles onder de televisie zetten. Door tekorten gaat dit voor de PS5 alleen niet lukken, een probleem dat bij Sony bekend was.

PS5 consoles vaak in de pre-order gezet

Dat er te weinig PS5 consoles bij release zijn, is een bekend probleem volgens Jim Ryan, topman bij Sony PlayStation. "Het is goed mogelijk dat niet iedereen die een PlayStation 5 op lanceringsdag wil kopen, er een kan vinden," vertelt Ryan in een interview met Reuters. Wel hoopt de topman weer voorraad te hebben voor de feestdagen dit jaar.
Toch is Ryan niet ontevreden over de aanstaande lancering. Ten opzichte van de PlayStation 4 zou de PS5 via pre-orders al meer verkocht hebben dan de PS4 in haar eerste twaalf weken. Ryan stelt dat de eerste twaalf uur van PS5 pre-orders in de VS gelijk staan aan de eerste twaalf weken van de PS4 verkoop.
dualsense ps5 1f1603819672

PS5 release aanstaande

Dat de PS5 release aanstaande is, valt op verschillende manieren te merken. De marketingcampagne is in volle gang, zoals bij het Champions League voetbal te zien is. Inmiddels hebben journalisten ook de PlayStation 5 binnen voor review. Ons reviewmodel kun je hier vinden in een uitgebreide fotogalerij.
De PlayStation 5 staat voor release op de planning voor 12 november 2020 in de Verenigde Staten. In Nederland komt de PlayStation 5 een weekje later uit, namelijk op 19 november. Dan verschijnt ook de PlayStation 5 All Digital. Helaas kun je vanaf die dag niet de gloednieuwe Cyberpunk 2077 spelen. De game is namelijk opnieuw uitgesteld.

Populair Nieuws

Laatste Reacties