Tales from the Borderlands komt ook naar PS5 en Xbox Series X volgens PEGI rating

News
dinsdag, 19 januari 2021 om 15:00
fecha de lanzamiento del ultimo episodio de tales from the borderlands 79925 2f1611059817
De catalogus van de PS5 en Xbox Series X zullen in 2021 flink worden uitgebreid met de first party games van de uitgevers zelf, maar er komen natuurlijk ook veel third party games uit voor de next-gen console. Zo lijkt Tales from the Borderlands naar de PS5 en Xbox Series X te komen naar aanleiding van een PEGI rating.
Voordat een game op de markt mag komen, moet de titel in kwestie eerst voorbij een beoordelingsbureau, zoals de ESRB of PEGI. Die organisaties bekijken welke mogelijk aanstootgevende elementen er in een game zitten en welke rating er voor moet komen. Omdat die informatie openbaar is, kunnen we soms al releases aan zien komen voordat de game officieel is aangekondigd.
Dat is nu ook het geval met Tales from the Borderlands. Deze succesvolle game van Telltale Games, gebaseerd op de kleurrijke en gewelddadige wereld van Borderlands, is al uitgekomen voor de afgelopen twee generaties aan consoles. Daar lijkt nu nog een generatie bij te komen, want volgens de website van PEGI is er nu een rating gegeven aan de PS5 en Xbox Series X versie van de game. Net zoals de andere versies gaat het hierbij om een 18+ rating.

Waar gaat Tales from the Borderlands over?

In tegenstelling tot de drie Borderlands games van Gearbox, is Tales from the Borderlands een interactief avontuur. Spelers nemen keuzes voor de protagonisten Rhys (Troy Baker), een medewerker van Hyperion, en Fiona (Laura Bailey), een oplichter. Initieel zullen de verhalen van de twee karakters nog apart van elkaar afspelen, maar na verloop van tijd komen ze samen om op zoek te gaan naar een Vault op de bekende planeet Pandora. Dat alles gaat gepaard met veel zwarte humor en natuurlijk het nodige geweld.