PC versie van No More Heroes 1 en 2 duikt op in ESRB rating

News
maandag, 21 december 2020 om 10:30
no more heroes headerf1608541694
Fans van de No More Heroes franchise kijken nu al een tijdje uit naar de release van No More Heroes 3. Dat duurt langer dan verwacht, maar mogelijk kunnen spelers op PC wel met de eerste twee titels aan de slag.
Voordat een game op de markt kan verschijnen, moet die eerst langs een rating board. In Europa hebben we daarvoor de Pan European Game Information - beter bekend als PEGI - en in de Verenigde Staten is er de Entertainment Software Rating Board. Laatstgenoemde heeft nu een interessante ‘nieuwe’ game beoordeeld.
Op de website is nu namelijk een rating te zien voor No More Heroes en No More Heroes 2: Desperate Struggle. Niet voor de Wii, waar de games respectievelijk in 2008 en 2010 voor uitkwamen, maar voor de PC versie. Normaal komt de ESRB met een rating een paar weken voor release, dus de kans is zeer groot dat we in januari of februari ineens met de PC versies van die games aan de slag kunnen. Daarbij is alleen wel de vraag hoe de gameplay zal werken, aangezien de titels oorspronkelijk hebben gewerkt met motion controls.

Hoe zit het met No More Heroes 3?

De release van No More Heroes 1 en 2 op PC doet natuurlijk meteen de vraag opwerpen of mogelijk de volgende game in de franchise ook op PC uitkomt. In ieder geval moeten fans langer dan verwacht op de titel wachten. In september heeft Suda51 via Twitter namelijk laten weten dat het coronavirus de ontwikkeling van de game flink bemoeilijkt. Daardoor uitgesteld tot een release ergens in 2021.