Take-Two en 2K komen in augustus met een nieuwe franchise

News
dinsdag, 03 augustus 2021 om 9:30
apps1085971719098095114160f1620989211
Normaliter worden er op de gamescom niet zo vaak nieuwe games aangekondigd, maar mogelijk komt daar dit jaar verandering in. Take-Two Interactive en 2K Games komen in augustus namelijk met de aankondiging van een nieuwe franchise.
Gisteravond was voor Take-Two Interactive tijd om de omzet van het afgelopen kwartaal met haar aandeelhouders te bespreken. Daarbij werd er niet alleen naar achteren gekeken, maar ook vooruit. In de rapportage van de kwartaalcijfers is namelijk te lezen dat Take-Two en 2K in augustus nog een nieuwe franchise zullen aankondigen.
Opvallend genoeg zullen we ook niet lang te hoeven wachten op de release van de nieuwe game. Volgens de planning moet de titel in de nieuwe franchise namelijk al ‘dit fiscale jaar’ verschijnen. Dat betekent dat de game gepland staat voor release ergens tussen nu en 31 maart 2022. Het lijkt bovendien voor de hand te liggen dat de aankondiging zal worden gedaan tijdens Opening Night Live op de gamescom, de gamebeurs die dit jaar plaats zal vinden van 25 tot en met 29 augustus.

Is de nieuwe franchise al bekend?

Take-Two Interactive en 2K hebben nog geen details gedeeld over wat we precies van de nieuwe franchise kunnen verwachten. De game moet wel onderdeel worden van wat Take-Two haar vier ‘immersive core releases’ voor het fiscale jaar van 2022. De andere titels die daar onder vallen zijn NBA 2K22, WWE 2K22 en Tiny Tina’s Wonderlands.
Daarnaast heeft de uitgever nog meer titels die de aankomende tijd moeten uitkomen. Zo staat natuurlijk de next-gen versie van GTA V op de planning, meerdere mobile games en de skateboard game OlliOlli World.