Dit is 's werelds grootste ontwikkelaar met de meeste omzet

  De game-industrie heeft nog nooit zo veel omzet en winst gedraaid als nu. Hoewel de tijden voor iedereen nog steeds negatief zijn en erg vervelend blijven, geven videogames een goede dosis afleiding in deze tijden. Dat lijkt en voelt niet alleen zo, maar dit kunnen we ook werkelijk terug zien in de omzet van bedrijven.

  TiMi Studios is op het moment de grootste ontwikkelaar ter wereld. Volgens bronnen van Reuters zou TiMi Studio ongeveer 10 miljard dollar hebben verdiend in 2020. Het zou alleen niet gaan om de games die je snel verwacht. Het bedrijf specialiseert zich namelijk in het maken van de mobiele games en niet spellen voor de consoles die in de huiskamer staan. TiMi heeft ondertussen games gemaakt voor de mobiel zoals Arena of Valor, Honor of Kings en Call of Duty Mobile. TiMi is onderdeel van Tencent en heeft dan ook voor het moederbedrijf voor ongeveer 40 procent van alle opbrengsten gezorgd.

  Tencent gaat uitbreiden

  Tencent is al langere tijd bezig met het uitbreiden van de games-tak binnen het bedrijf. Veel grote studio’s kloppen ook al aan bij Tencent om de spellen die voor PC of de consoles zoals PS5 en Xbox Series, over te zetten naar de mobiel. Omdat er zo enorm veel vraag was naar de mobiele versies van bekende games, heeft Tencent vorig jaar 2 studios geopend om dit te doen. Dit waren Lightspeed en Quantum, nu krijgt TiMi ook een nieuwe studio om zo meer content te maken voor alle spelers wereldwijd.

  Call of Duty Mobile

  Verkijgbaar vanaf 1 october 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.