Switch OLED vertoont pas na duizenden uren burn-in

News
dinsdag, 08 maart 2022 om 10:00
Sinds de lancering van de Nintendo Switch OLED is er één grote zorg bij consumenten: burn-in. Na lang gebruik kunnen beelden die op OLED-schermen vertoond zijn permanent achterblijven op het scherm. Maar een uitvoerige test toont aan dat dat met de Switch geen acute zorg zal zijn.
De YouTuber Wulff Den heeft een uitgebreide test bedacht om het scherm van de Switch OLED te testen. Hij heeft de afgelopen maanden een switch constant laten draaien met een screenshot uit Breath of the Wild op het scherm. Het is een beeld waarop Link in het licht staart, dus het is zo helder mogelijk.
Dat klinkt allemaal als een recept voor burn-in, maar volgens Wulff Den is er pas na 3600 uur wat te zien. Sterker nog, de burn-in die je op dat moment ziet is nog steeds vrij minimaal. Dat komt bovenop een eerdere test waar na 1800 uur nog niets te zien was.
Daar komt nog bij dat deze test geen realistische weergave is van het gebruik van een Switch. Normaal gesproken zou je niet 3600 uur lang één stilstaand beeld op je Switch weergeven. Bovendien heeft de Switch functies om burn-in te voorkomen. Bij normaal gebruik zou het dus nog langer moeten gebeuren voor je iets merkbaars ziet.

Voorkom Switch OLED burn-in

Mocht je je toch zorgen maken over burn-in, dan kun je hier tips lezen om het te voorkomen. Als je nu pas overtuigd begint te raken dat de Switch OLED zijn geld waard is, heb je misschien geluk. Bol.com biedt de console nu aan voor een wat lagere prijs dan de standaard adviesprijs.

Populair Nieuws