Super Mario World opening weer uitgesteld door COVID-19

  De opening van het Super Mario World pretpark in Japan is opnieuw uitgesteld. De COVID-19 pandemie is wederom schuldig. Het pretpark dat in Osaka te vinden is, zou oorspronkelijk op 4 februari geopend worden.

  Het Super Mario World onderdeel van Universal Studios Japan is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het coronavirus maakt in het land van de rijzende zon ook een sterke opmars waardoor nieuwe maatregelen zijn aangekondigd. Er is een state of emergency afgekondigd voor Osaka die tot en met 7 februari duurt. Hierdoor kan de opening die op 4 februari gepland stond niet doorgaan.

  Een nieuwe openingsdatum heeft Universal nog niet bekendgemaakt. Het pretpark komt hiermee zodra de huidige restricties in Japan opgegeven zijn. Na 7 februari wordt de nieuwe openingsdatum dus pas onthuld.

  Super Mario World van groot belang voor Nintendo

  Super Mario World is voor Nintendo een belangrijk project. Het is de eerste keer dat Nintendo op zo'n grote schaal een nieuwe bedrijfstak richting inslaat met haar IP. Idee is om het pretpark te openen voor de start van de uitgestelde Olympische Spelen van 2020. De hamvraag is nu alleen ook nog of de Spelen komende zomer nog door zullen gaan.

  De COVID-19 restricties in Japan zijn namelijk groot. Zo werd eerder al een state of emergency voor Tokyo afgekondigd. Deze is recentelijk uitgebreid waardoor ook Osaka beperkingen krijgt. In totaal zijn elf gebieden tijdelijk beperkt door de state of emergency.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.