Het succes van Elden Ring is een groot raadsel

News
maandag, 05 december 2022 om 10:30
elden ring yggdrasilf1644244030
Elden Ring is één van de best ontvangen en één van de best verkochte games van het jaar. Zeker vergeleken met eerdere FromSoftware games, is het een enorme hit. Wat is het geheim? Zelfs de regisseur weet het niet.
Met een succesvol product in de winkel is het vanuit een zakelijk perspectief interessant om te weten wat het zo’n succes maakt. Maar wat dat betreft tast Elden Ring regisseur Hidetaa Miyazaki in het duister. Sterker nog, hij wil er niet teveel over nadenken.
Dat liet Miyazaki weten in een interview nadat Elden Ring de Grand Award van de PlayStation Partner Awards 2022 Japan Asia won. Deze prijs gaat naar de twee Aziatische games die wereldwijd het best verkopen en werd dit jaar uitgereikt aan Elden Ring en Genshin Impact. IGN meldt dat Miyazaki het succes van Elden Ring niet zo onder de loep heeft genomen.
Hij zou het succes dan ook niet kunnen reproduceren als hij dat zou willen, zo geeft hij aan. Bovendien wil hij games maken zoals hij dat altijd deed, zonder te kijken naar Elden Ring. Hij wil de game niet bewust nadoen in een andere titel.

Elden Ring kanshebber bij The Game Awards

Het succes van Elden Ring is ook goed te zien bij de nominaties voor The Game Awards. Samen met onder andere God of War Ragnarok maakt de game kans op de Game of the Year-titel en ook in veel andere categorieën is hij genomineerd. De Game Awards worden later deze week uitgereikt.