Storing Reisapp Buitenlandse Zaken op dag dat grenzen open gaan

  Vandaag gaan in veel Europese landen de grenzen weer open. In de Reisapp van Buitenlandse Zaken kun je normaal kijken welke reisadviezen er gelden voor andere landen, maar de app kampt momenteel met een storing.

  Europeanen die in de reis- of toeristenbranche werken, kunnen een klein beetje feest vieren. In veel landen gaan vandaag namelijk de grenzen weer open, waardoor de deur voor toeristen een klein beetje wordt geopend.

  Niet alle landen in Europa gooien alleen meteen de grenzen open en andere landen maken weer uitzonderingen. Zo mogen inwoners van Scandinavië en Finland weer tussen de verschillende landen reizen, maar wordt een uitzondering gemaakt voor Zweden. Dat land heeft namelijk bijna geen lockdown gehanteerd en heeft daardoor veel meer COVID-19 geïnfecteerden.

  Problemen met de Reisapp

  Om erachter te komen naar welke landen wij als Nederlanders wel of niet kunnen reizen, moet de Reisapp van Buitenlandse Zaken uitkomst bieden. Dat is momenteel alleen niet het geval. De applicatie kampt namelijk met een storing.

  Wanneer gebruikers de Reisapp openen, krijgen ze meteen een notificatie te zijn. In de melding staat dat er een probleem is opgetreden met het ophalen van het reisadvies. Mogelijk kan de app geen verbinding maken met de server. Gebruikers zullen vervolgens een verouderd reisadvies zien, die niet up-to-date is met de veranderingen die vandaag ingaan. Wil je actueel reisadvies, kijk dan hier op de website van Buitenlandse Zaken.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.