Max Verstappen woedend na serverproblemen in 24 uur van Le Mans

News
maandag, 15 juni 2020 om 10:30
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969
In plaats van de normale 24 uur van Le Mans, werd afgelopen weekend een virtuele vervangen gehouden, met grote namen op het affiche. Team Redline, met onder andere Max Verstappen, lag halverwege de race aan de leiding, maar serverproblemen gooiden roet in het eten.
Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er al veel virtuele races georganiseerd, om fans toch te vermaken. Veel van die races worden simpelweg gezien als een hobby, met bekende namen als voetballers, zanger en presentators in de auto’s. De virtuele 24 uur van Le Mans werd door alle deelnemers alleen bloedserieus genomen.

Goede kans op de winst

Eén van de favorieten voor de winst was Team Redline. Niet zo vreemd ook, want het team was al vier weken bezig met voorbereiden en heeft F1 coureurs Max Verstappen en Lando Norris in de auto, naast professionele simcoureurs Atze Kerkhof en Greger Huttu. Kort na de start nam het team dan ook de leiding over en hield dat vol tot ongeveer tien uur in de race.
Vanaf dat moment kreeg Team Redline alleen behoorlijk last van serverproblemen. Zo raakte de auto twee keer in de barrière, nadat het team geen controle meer had over de bolide. Het kostte Team Redline een grote kans op de overwinning, maar Max Verstappen allesbehalve blij mee was. Op de stream van Lando Norris liet de Nederlander weten dat rFactor 2, de game waarmee de race werd gehouden, ‘kan oprotten’.
In eerste instantie gaf Team Redline de race op, maar na nog meer serverproblemen konden het team uiteindelijk weer meedoen na een herstart. De overwinning zat er alleen niet meer in, die kwam op naam te staan van het team Rebellion Williams. Team Redline eindigde na 24 uur als 25ste van de dertig deelnemers. Ondanks zijn woede bedankte Verstappen nog wel zijn teamgenoten en engineers die het team hebben geholpen via Twitter.

Populair Nieuws