Steven Spielberg niet te spreken over HBO Max

News
donderdag, 10 november 2022 om 16:30
Er komen steeds meer streamingdiensten bij. Dat moedigt concurrentie aan geeft de consument veel keuze. Maar niet iedereen is even blij met het hele idee met hoe streamingdiensten zich ontwikkelen. Steven Spielberg heeft wat harde woorden voor HBO Max.
Tijdens de pandemie hadden bioscopen het zwaar: ze moesten vaak dicht en wanneer zo open waren konden ze niet op volledige capaciteit draaien. Veel bedrijven zetten hun films daarom direct op streamingdiensten, iets waar Warner Bros. heel ver in ging. Het bedrijf zette al haar films van 2021 direct op HBO Max, vaak zelfs zonder bioscooprelease.
De zet kreeg direct al veel kritiek, maar bijna twee jaar later kan de legendarische regisseur zich nog steeds niet echt vinden in de beslissing, zo laat hij weten tegenover The New York Times (via The Hollywood Reporter) . Veel films zijn door niemand ooit in de bioscoop ervaren, terwijl ze daar wel voor bedoeld waren. Spielberg vindt dat doodzonde voor zijn vrienden in de industrie:

Is Steven Spielberg tegen streamingdiensten?

Spielberg kan zich er in vinden dat sommige kijkers, met name ouderen, het prettig vinden om niet naar de bioscoop te hoeven. Maar hij vindt toch dat diezelfde kijkers iets missen als ze niet naar de bioscoop gaan. Het kijken van een film in de bioscoop is ook een sociale beleving.
Dat wil niet zeggen dat Spielberg geen goed woord heeft voor streamingdiensten. Zo denkt de regisseur dat zijn eigen film “The Post”, die hij voor de pandemie maakte, misschien wel heel geschikt was geweest om direct naar een streamingdienst te brengen. De film gaat over de publicatie van de Pentagon Papers in de Washington Post en had volgens Spielberg iets te zeggen aan miljoenen mensen, waarvan er in de bioscoop maar een fractie werden bereikt.

Populair Nieuws