Steam Game Festival gaat verder als Steam Next Fest

News
donderdag, 25 maart 2021 om 16:30
steam summer sales 131263f1615562733
Het semi-regelmatige Steam Game Festival gaat verder als Steam Next Fest. De nieuwe editie van de pc-showcase zal halverwege juni plaatsvinden
Valve schrijft dat Steam Next Fest gaat plaatsvinden van 16 tot en met 22 juni. Steam Next Fest is een showcase waarbij ontwikkelaars via livestreams hun nieuwe games tonen, vragen van fans beantwoorden en waar spelers via Steam nieuwe demo’s kunnen uitproberen.
Verder zegt Valve dat Steam Next Fest de nieuwe naam van de showcase wordt omdat dit beter zou weergeven waar het evenement om draait dan Steam Game Festival. Het festival heeft geen vaste datum, maar vindt soms meerdere keren per jaar plaats. De vorige editie was in februari.

Steam Next Fest concurreert met E3

De data voor de volgende editie zijn opvallend: doordat het van 16 t/m 22 juni plaatsvindt, valt het Steam Next Fest deels samen met de E3 2021, dat van 14 tot en met 17 juni plaatsvindt. Eerder werd al bekend dat ook de E3 dit jaar digitaal zal worden.
Het Steam Next Fest is waarschijnlijk geen grote klap voor de E3, dat nooit een sterk PC-onderdeel heeft, maar tegelijk is het ook nog meer concurrentie voor het evenement. Dit terwijl de E3 al een aantal jaren kampt met uitgevers die hun eigen evenementen organiseren in plaats van hun games op de E3 te tonen.

Populair Nieuws