Steam blijft maar groeien in actieve gebruikers

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 10:30
3614684 generic steam logo promo1 2 thumb 2 featuref1622564017
Steam haalt record na record binnen qua aantal gebruikers dat op hetzelfde moment actief is op de dienst. Goed nieuws voor Steam dus en het betekent ook dat steeds meer gamers spelen via de dienst. Nu heeft het bedrijf alweer een record te pakken en dit is wel erg snel na het vorige record.
In de eerste dagen van 2022 haalde Steam al weer een groot record qua aantal spelers dat tegelijkertijd actief was op de dienst, maar een aantal dagen daarna heeft Steam dit record alweer overschreden. Het bedrijf is namelijk over de grens van 28 miljoen gebruikers heen die op een moment tegelijkertijd online waren. Het vorige record zat hier net onder.

Waarom haalt Steam zoveel records?

Het is onduidelijk wat er nou precies voor zorgt dat Steam zo snel groeit. De groei begon in 2020 en toen werden de lockdowns wegens corona als oorzaak genoemd. Ook werd er bij nieuwe records naar feestdagen of bepaalde kortingen op grote games die dan direct gespeeld zouden worden door gebruikers gewezen, maar Steam haalt de nieuwe records ook buiten feestdagen of kortingsacties op populaire games. Het lijkt er dus op dat Steam gewoon sowieso erg aan het groeien is.
Vorig jaar was al een goed jaar voor Steam met een enorme groei. Maar dat het bedrijf nu al over de 28 miljoen actieve gebruikers is dat tegelijkertijd van de dienst gebruik maakt, wijst er op dat het nog een keer een beter jaar kan worden voor Steam. In ieder geval zit er groei in de dienst en het lijkt er niet op dat dit snel zal stoppen.