Startdatum Disney+ België eindelijk bekend

News
maandag, 11 mei 2020 om 9:30
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1620124486
Nederland geniet al bijna een half jaar van Disney+. Sinds 12 november 2019 waren wij een van de eerste landen die van de streamingdienst gebruik mochten maken. Onze zuiderburen moesten al die tijd lijdzaam toezien. Zelfs landen als Engeland gingen hen voor. Maar, het hoge woord is er eindelijk uit: ook België gaat Disney+ krijgen!
De aankondiging kwam via een eenvoudige tweet van Disney België, maar leidde al snel tot veel reacties. Die reacties liepen nogal uiteen. De een is uiteraard blij dat de dienst naar België gaat komen, de ander vindt dat het allemaal veel te lang duurt. De reden: Disney+ komt niet eerder dan september naar België. Inderdaad, bijna 10 maanden na Nederland.
In november vorig jaar was Nederland samen met Canada een 'proefland', waardoor wij extra vroeg gebruik konden maken van de dienst van de House of Mouse. Begin dit jaar volgden al snel meer Europese landen, waaronder Engeland. Maar ook Frankrijk, Duitsland, Australië, Nieuw-Zeeland en Zwitserland hebben inmiddels de dienst. Waarom België zo lang moet wachten is natuurlijk de vraag, maar wellicht heeft de kleine omvang van het land en de tweetaligheid er iets mee te maken.

Niet alleen Disney content

Disney+ bevat veel content uit de schatkamers van Disney. Zo zijn alle grote speelfilms van Disney op de dienst te zien, maar ook de films uit het Marvel universum, diverse Pixar films, de Star Wars films, inclusief de pas toegevoegde Rise of the Skywalker, maar ook oude korte sketches van Mickey, Donald, Spider-Man en meer. Grote publiekstrekker is The Mandalorian, de tiendelige serie over een huurling die een bijzondere target voorgeschoteld krijgt. Op Star Wars Day werd een reeks behind the scenes van de serie toegevoegd.

Populair Nieuws