Avatar sequels van James Cameron gaan een miljard dollar kosten

News
maandag, 11 mei 2020 om 9:00
avatarf1589178131
Het is al meer dan 10 jaar geleden, maar Avatar van producent James Cameron was baanbrekend. De film bracht de grote doorbraak van stereoscopische 3D films in de bioscoop. De film was enorm succesvol, maar tot nu toe kwam er nog geen vervolg. Inmiddels staan er maar liefst vier sequels in de steigers, maar goedkoop worden die niet.
Volgens een rapport van Deadline staat iedereen te trappelen om te beginnen met filmen voor Avatar 2 en 3. Deze twee delen zouden tegelijkertijd gefilmd moeten worden in Nieuw Zeeland. Het wachten is alleen nog op vrijgave van de sets door de Nieuw-Zeelandse regering, die alles op slot gedaan heeft als gevolg van de corona-crisis. Volgens dat rapport staat het licht inmiddels op groen en kan er elk moment weer gestart worden met filmen. Al eerder werd een foto gedeeld via Twitter vanaf de set met Producer Jon Landau, Sigourney Weaver en Joel David Moore.

Avatar 4 en 5 afhankelijk van succes komende delen

Volgens het rapport worden de films niet goedkoop. Het budget voor de vier vervolgen samen zou boven de 1 miljard dollar liggen, ofwel meer dan 250 miljoen dollar per film. Dat er minstens twee vervolgen komen is wel zeker, deze worden namelijk tegelijkertijd opgenomen. Deel 4 en 5 zijn wel gepland, maar zijn uiteraard afhankelijk van het succes van de eerste twee vervolgen. De kosten mogen dan wel hoog zijn, de potentiële opbrengsten zijn dat ook. Avatar was met 2,7 miljard dollar tijdenlang de meest succesvolle film aller tijden. Pas in 2019 werd de film voorbij gestreefd door Avengers: End Game.
De nieuwe Avatar films zouden vanaf volgend jaar steeds om het jaar in december in de bioscoop moeten verschijnen