Blizzard begrijpt review bombing van Overwatch 2

News
maandag, 21 augustus 2023 om 11:00
overwatch 2 headerf1666190157
Overwatch 2 is recent verschenen op Steam, maar de rating van de game heeft meteen een dramatische diepte bereikt. Blizzard begrijpt dat Overwatch 2 het doelwit van een review bombing is.
De eerste Overwatch was een groot succes voor Blizzard en met Overwatch 2 wilde de ontwikkelaar voortborduren op het succes. Dat was initieel ook gelukt, maar sinds de lancering is er steeds meer kritiek gekomen op de game. En de onvrede is vorige week helemaal duidelijk geworden.
Toen werd Overwatch 2 namelijk gelanceerd op Steam. Binnen de kortste keren stond de rating op 'Overwhelmingly Negative’ en de shooter is nu zelfs de slechtst beoordeelde game op heel Steam. Slechts 0,95 procent van de gebruikers heeft het een positieve rating gegeven.
Die rating is niet onopgemerkt gebleven bij Blizzard. In een blogpost heeft Aaron Keller, de game director van Overwatch 2, gereageerd op de negatieve berichten. De ontwikkelaar begrijpt de onvrede van spelers wel.

“We zijn vorige week ook op Steam gelanceerd en hoewel het niet leuk is om te worden gebombardeerd, is het geweldig om te zien dat veel nieuwe spelers voor het eerst Overwatch 2 spelen. Veel van de recensies op Steam noemen de annulering van het veel grotere PvE-onderdeel dat in 2019 was aangekondigd als een van hun belangrijkste redenen voor ontevredenheid over de game. Dat snap ik. Die aankondiging ging over een ambitieus project dat we uiteindelijk niet konden waarmaken.”

Wat wordt er gedaan aan Overwatch 2?

Keller zou het liefst de tijd terug willen draaien als het aankomt op het PvE-onderdeel, maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Wel doet Blizzard er alles aan volgens de director om Overwatch 2 te verbeteren. Zo is Overwatch 2 niet alleen gelanceerd op Steam, er is tegelijkertijd ook een nieuwe modus genaamd Flashpoint, een nieuwe Hero en Story Missions toegevoegd.