F1-paddock voor GP van Las Vegas krijgt een andere naam

News
woensdag, 06 september 2023 om 14:30
las vegas g92f1a5400 1920f1657444031
Tijdens elk raceweekend in F1 is er een paddock, een gebied dat is gereserveerd voor de garages en spullen van alle teams. Maar voor de GP van Las Vegas krijgt de paddock een andere naam.
De paddock is zo’n beetje het walhalla voor elke Formule 1-fan. Het gebied, inclusief een speciaal gebouw, is het zenuwstelsel van de sport tijdens een raceweekend, omdat daar de garages voor de teams zijn, alle spullen worden opgeslagen en de coureurs en teambazen lopen er rond. F1 kan dan ook niet zonder paddock.
Voor de GP van Las Vegas is er alleen geen paddock. Ten minste, niet onder die naam. De organisatie heeft namelijk besloten om het gebied een andere naam te geven tijdens het raceweekend. Dat meldt de Las Vegas Review-Journal. Hoe het gebied wel genoemd wordt voor de GP van Las Vegas is niet duidelijk.
Er is wel een goede reden voor de naamsverandering. In 2017 was er namelijk een schietpartij, waarbij Stephen Paddock vanuit zijn hotelkamer het vuur opende op 20.000 bezoekers van het Harvest Festival. De schutter vermoordde 60 mensen en schoot zichzelf vervolgens dood. Om slachtoffers niet te herinneren aan de tragische gebeurtenis, wordt de naam paddock niet gebruikt tijdens het raceweekend.

Nieuwe Grand Prix voor de Formule 1

De GP van Las Vegas maakt dit jaar zijn debuut in de koningsklasse van de motorsport. In de jaren 80 werd er ook een Formule 1-race georganiseerd in de stad, maar die werd op een andere locatie gehouden. De nieuwe Grand Prix gaat onder andere over de wereldberoemde straat The Strip.
De datum voor de race is ook vrij uniek, want de Grand Prix wordt lokaal op zaterdagavond georganiseerd, zodat alle Las Vegas in volle glorie getoond kan worden op TV met alle verlichting aan. Dat betekent dat we in Nederland zondag om 07:00 ‘s ochtends van de race kunnen genieten.