Starfield heeft bijna drie keer zoveel dialogen dan Skyrim

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 10:00
whatsapp image 2021 06 13 at 190642f1623604236
Bethesda is alweer heel wat jaar bezig met Starfield. Volgend jaar moet de game eindelijk uitkomen, maar de ontwikkelaar heeft flink wat gepland. Zo zal de science-fiction RPG bijna drie keer zoveel dialogen hebben in vergelijking met The Elder Scrolls V: Skyrim.
Er is nog maar weinig bekend over Starfield. We weten dat de nieuwe game van Bethesda zich zal gaan afspelen in de ruimte en dat spelers meerdere planeten kunnen bezoeken. Waarschijnlijk zal het ook een groots avontuur worden waarbij spelers in aanraking komen met veel personages, want Todd Howard heeft tijdens de Tokyo Game Show bekendgemaakt hoeveel dialogen er in de game zitten.
De topman van Bethesda heeft laten weten aan het Japanse publiek dat de nieuwe RPG ‘de grootste vertaling ooit’ is geweest voor de studio. Howard bevestigt namelijk dat er maar liefst ‘300 stemacteurs aan de game meewerken’ en samen is hun werk goed voor ‘150.000 regels aan dialogen’.
Dat klinkt op zichzelf al indrukwekkend, maar helemaal wanneer je het gaat vergelijken met andere games van de ontwikkelaar. Het geliefde The Elder Scrolls V: Skyrim kent namelijk ‘maar’ 60.000 regels van 70 stemacteurs, terwijl je jezelf helemaal suf kan praten in die game. En ook het nieuwere Fallout 4 heeft in totaal 100.000 regels aan dialogen.

Nog even geduld voor Starfield

Veel RPG-fans kunnen waarschijnlijk niet wachten om eindelijk met de nieuwe game van Bethesda aan de slag te gaan, maar we zullen nog even moeten wachten. Tijdens de Xbox & Bethesda Showcase op E3 2021 is namelijk de releasedatum van Starfield bekendgemaakt: 11 november 2022. Ook heeft Bethesda laten weten dat de game exclusief voor de Xbox Series X/S en PC zal verschijnen, wat niet heel verrassend is na de overname van de studio door Microsoft.