Star Wars pakt uit voor release volgende Ahsoka aflevering

News
vrijdag, 08 september 2023 om 9:00
ahsoka star warsf1689149006
Star Wars-fans kunnen momenteel genieten van Ahsoka op Disney+. Tot dusver zijn er vier afleveringen uitgezonden, maar het lijkt erop dat aflevering 5 erg bijzonder wordt. De release is namelijk niet exclusief op Disney+, maar ook in de bioscoop.
Let op: verderop in dit bericht staan spoilers voor aflevering 4 van Ahsoka!
Sinds The Rise of Skywalker is alle nieuwe Star Wars voor het kleine scherm gemaakt. Ahsoka is daarop in principe geen uitzondering, maar voor aflevering 5 wordt een uitzondering gemaakt. Hij wordt op de dag van release ook vertoond in de bioscoop.
De release in de bioscoop lijkt helaas beperkt tot de Verenigde Staten. Bovendien kun je de aflevering ook daar lang niet in elke bioscoop zien. Aan de ene kant is dat jammer, aan de andere kant kun je ook niet in de situatie terechtkomen dat al je vrienden de nieuwe aflevering op het witte doek hebben gezien en jij niet: bijna iedereen loopt deze kans mis.

Belooft de bioscooprelease grote dingen voor Ahsoka?

Het is niet uniek dat een tv-serie een release in de bioscoop krijgt, maar meestal gaat het dan om een première of een marathon nadat een heel seizoen is afgelopen. Dat Disney deze aflevering uit het midden van een seizoen naar de bioscoop brengt zet veel fans aan het denken. Aflevering 5 leek na het einde van aflevering 4 al een bijzonder grote aflvering te worden, maar fans denken dat het misschien een nog groter keerpunt wordt dan gedacht.
Aan het einde van aflevering 4 belandde Ahsoka namelijk voor de tweede keer in haar leven in de World Between Worlds, waar ze onmiddellijk begroet werd door haar voormalige leermeester Anakin Skywalker. Dat weerzien op zich is al bijzonder, maar mede door een sinistere reprise van The Imperial March vermoeden fans dat er iets niet in de haak is en dat deze Anakin misschien niet daadwerkelijk Anakin is. Ahsoka-bedenker Dave Filoni neemt zelf de regie van aflevering 5 op zich, dus veel kijkers verwachten dat deze aflevering een enorm gewicht krijgt.