Star Trek-universum wordt uitgebreid met een nieuwe film

News
donderdag, 11 januari 2024 om 15:30
hev 1631886944277f1645091451
Paramount staat op het punt om het Star Trek-universum uit te breiden met een nieuwe film. Het project is onder leiding van regisseur Toby Haynes, bekend van de lovend ontvangen Star War-serie Andor.
Het scenario komt uit de pen van Seth Grahame-Smith, bekend van werken zoals Abraham Lincoln: Vampire Hunter, It en The Lego Batman Movie. De film belooft een interessante toevoeging te worden, vooral omdat het zich afspeelt vóór de reboot van 2009, waardoor het een soort origin story wordt voor de Star Trek-franchise.
J.J. Abrams' productiebedrijf Bad Robot staat aan boord als producent, wat de verwachtingen verhoogt, gezien Abrams' eerdere succes met de heropleving van Star Trek op het witte doek. Opmerkelijk is dat Star Trek 4 ook nog in ontwikkeling is, waardoor fans zich kunnen verheugen op meerdere avonturen in het uitgestrekte universum.

Terugkeer naar Star Trek

Hoewel er sinds 2016 geen nieuwe Star Trek-film is uitgebracht, blijft de franchise springlevend dankzij de populariteit van series zoals Picard en Strange New Worlds op Paramount+. Brian Robbins, aan het roer van Paramount, herkent de kans om dit succes verder uit te bouwen met films, in lijn met hun strategie op het gebied van streamingcontent.
Toby Haynes zijn eerdere werk aan Andor, dat maar liefst acht Emmy Award-nominaties ontving, geeft aan dat hij bedreven is in het regisseren van grootschalige sci-fi producties. Grahame-Smith, met zijn literaire en filmische achtergrond, voegt daar een creatieve en veelzijdige dimensie aan toe.

Populair Nieuws