De beste horror games van 2023

Article
donderdag, 11 januari 2024 om 15:00
ds up isaac 16x9jpgadapt1920w1f1675271045
Afgelopen jaar zijn er veel mooie titels uitgekomen voor spelers die genieten van een beetje horror. Wij zetten de vijf beste horror games van 2023 voor je op een rij zodat jij je backlog kan aanvullen met de titels die je nog niet gespeeld hebt.
Horrorgames komen tegenwoordig in alle vormen en maten. Of je nou zonder al te veel nadenken zombies wil afslachten of dat je meer op zoek bent naar een psychologische thriller die je brein constant op het verkeerde been zet, er is voor ieder wat wils. Zo zijn er ook in 2023 weer meer dan genoeg verschillende horror games uitgekomen om je mee te vermaken. Wij hebben de vijf beste horror games van 2023 voor je op een rij gezet zodat je makkelijk kan zien welke titels je echt nog moet oppakken.

5. Dead Island 2

Veel fans dachten dat deze titel nooit meer ging uitkomen, maar uiteindelijk was het in 2023 dan toch tijd voor de release van Dead Island 2. Hoewel de game niet heel erg eng is, zeker niet vergeleken met een aantal andere titels in deze lijst, blijft het toch altijd leuk om met grof geweld een horde zombies te lijf te gaan.
De charme van Dead Island 2 komt vooral naar voren in de co-op waar je met drie vrienden het door zombies overspoelde Los Angeles kan verkennen. Hoewel het verhaal niet altijd in de smaak viel en de game een neiging heeft om eentonig te worden, blijven de gruwelijke animaties waarmee je de zombies uit hun lijden verlost een genot voor het oog.
2023 03 20 dredge 2f1681370931

4. Dredge

Als je dacht dat vissen in games altijd rustgevend is, dan heb je nog nooit Dredge gespeeld. De indie-titel van Black Salt Games plaatst je in de schoenen van een visser die progressief steeds duisterdere geheimen in de diepe wateren in de buurt van zijn vissersdorp ontdekt. Met een unieke stijl, grimmige atmosfeer en een soundtrack die je tot diep in de nacht wakker houdt, mag je Dredge als horrorliefhebber zeker niet missen.
Daarnaast speelt de game ook heerlijk weg op de Steam Deck zodat je ook lekker in de trein aan de slag kan met deze rustgevende horrorgame. Als indie-titel is de game ook wat gunstiger geprijsd ten opzichte van de andere titels op deze lijst en voor de prijs krijg je zeker waar voor je geld. Met tien tot vijftien uur aan gameplay, heb je met Dredge een mooi visavontuur zoals je nog niet eerder hebt beleefd. De eerste uitbreiding is inmiddels ook al uit en zou de game met ongeveer twee uur verlengen.
ds launch hologramjpgadapt1920w1f1675270996

3. Dead Space Remake

Aan het begin van 2023 kon je niet om de remake van Dead Space heen. De oude horrortitel van Electronic Arts was op magistrale wijze nieuw leven ingeblazen en wist zowel terugkerende fans als nieuwkomers een geweldige horrorervaring voor te schotelen. Hoewel het meeste van de oorspronkelijke game intact was gebleven had ontwikkelaar Motive toch nog een paar mooie verrassingen in petto.
Zo zijn er nieuwe gameplayelementen toegevoegd zoals het rondbewegen in zwaartekrachtloze omgevingen, wat in de oorspronkelijke game een on-rails segment was. Daarnaast zijn er ook een paar nieuwe gebieden, geluidseffecten en gave momenten toegevoegd om het maximale te halen uit deze opnieuw opgebouwde versie van Dead Space. Doordat de game ook vanaf de grond is opgebouwd, ziet Dead Space er grafisch waanzinnig uit en druipt de duistere atmosfeer van de USG Ishimura van je beeldscherm af.
resident evil 4 remake chainsawf1679328999

2. Resident Evil 4 Remake

Dead Space was niet de enige horrorklassieker die nieuw leven ingeblazen werd in 2023, Resident Evil 4 kreeg van Capcom ook een volledige makeover. Volgens veel fans was Resident Evil 4 al de beste titel uit de reeks en de remake heeft de argumenten daarvoor alleen maar versterkt. Vooral de verbeteringen op het gebied van gameplay vielen goed in de smaak bij de fans van de oude horrorfranchise.
De visuele upgrade die de remake heeft gekregen is ook zeker niet verkeerd en brengt de wereld van Resident Evil 4 op een nieuwe manier tot leven. Het origineel was al een pionier van het survival-horror genre en de remake weet het origineel op nagenoeg ieder vlak te verbeteren. Voor de liefhebbers van horror met een PS VR 2 is er ook nog een leuke extra, de Resident Evil 4 remake heeft namelijk op de valreep van 2023 nog een VR-modus gekregen. Zo kan je extra genieten van alle horror die deze klassieker je voorschotelt.

1. Alan Wake 2

Ten slotte hebben we geen remake, maar een langverwacht vervolg op een moderne klassieker. De eerste Alan Wake was al ontzettend creatief toen de game uitkwam in 2010 en Alan Wake 2 zet die trend waanzinnig voort in 2023. Ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft het voor elkaar gekregen om niet alleen voort te bouwen op wat er al lag met de eerste titel, maar ook te innoveren op meerdere gebieden. Gameplay voelt soepeler dan ooit tevoren en de manier waarop het verhaal zich ontvouwt is op een briljante manier gedaan.
Je zou zelfs kunnen zeggen dat Alan Wake 2 de beste originele horrorgame is die we de afgelopen jaren hebben mogen aanschouwen. De titel houdt je niet alleen constant op het puntje van je stoel, maar weet je ook regelmatig te laten lachen met verschillende bizarre momenten om je vervolgens weer flink te laten schrikken met indrukwekkende horrorelementen. Als er een horrorgame is die je niet gemist mag hebben in 2023, dan is het wel Alan Wake 2.

Populair Nieuws

Laatste Reacties