Squid Game-acteur voor de rechter wegens seksueel wangedrag

News
zondag, 04 december 2022 om 12:30
squidgame unit 101 2161f1670153106
Zuid-Koreaanse acteur O Yeong-su, bekend van NetflixSquid Game, wordt aangeklaagd wegens seksueel wangedrag. In februari moet hij voor de rechter verschijnen, zo meldt Associated Press.
O Yeong-su kreeg internationale bekendheid door zijn rol als Oh Il-nam ofwel speler 001 in Netflix’ Squid Game. In de serie speelde hij een oudere man met een hersentumor, die liever het spel speelt dan in de buitenwereld wacht tot hij sterft. Dit jaar werd de acteur voor zijn werk beloond met een Golden Globe voor beste bijrol in een tv-serie. Daarmee werd hij de eerste Zuid-Koreaan die de felbegeerde prijs binnensleepte.
Vorige week kwam minder positief nieuws over de acteur naar buiten: de 78-jarige acteur wordt namelijk aangeklaagd wegens seksueel wangedrag. O wordt ervan beschuldigd in 2017 een vrouw te hebben betast. In december 2021 diende het vermeende slachtoffer al een klacht in, maar de zaak werd in april dit jaar door de autoriteiten gesloten. Op verzoek van het slachtoffer werd de zaak nu toch weer heropend.

Squid Game-acteur O Yeong-su ontkent

O ontkende de beschuldiging toen hij ondervraagd werd door de aanklagers. In een verklaring aan de Koreaanse zender JTBC beweert de acteur dat hij ‘alleen haar hand vasthield om haar rond het meer te begeleiden’. Volgens O zou hij zijn excuses hebben aangeboden omdat het slachtoffer gezegd zou hebben er geen ophef over zou maken, maar ‘dat betekent niet dat ik schuld beken’.
Persbureau AFP meldt dat een rechtbankfunctionaris uit de stad Suwon zei dat ’alles wat door de lokale media wordt gerapporteerd niet feitelijk correct is’. Volgens het bureau heeft het Koreaanse ministerie van Cultuur na de aanklacht een tv-reclame van de overheid waarin O te zien was uit de lucht gehaald.