Square Enix maakt nieuwe Mana-game voor consoles

News
maandag, 28 juni 2021 om 9:00
trials of mana 3f1588951518
Square Enix werkt aan een nieuwe game in de Mana-reeks (bekend van onder andere Secret of Mana). De game is bekendgemaakt in de laatste minuten van een livestream rondom het dertigjarig jubileum van de reeks. In tegenstelling tot de meeste recente titels komt de nieuwe game naar consoles.
Het is alweer enige tijd geleden dat er een nieuwe console game is verschenen in de Mana-reeks. Sinds 2007 heeft de serie vooral uit mobile games bestaan. De laatste jaren leeft de serie op consoles weer wat op met onder andere remakes van Secret of Mana en Trials of Mana, maar een nieuw avontuur laat nog op zich wachten.
Daar lijkt verandering in te komen. Tegen het einde van een jubileumstream liet producer Masuru Oyamada weten dat er gewerkt wordt aan een Mana-titel voor consoles. De stream is in het Japans, maar volgens RPGSite,net zegt Oyama dat de game nog in een vroeg stadium is, waardoor een grootschalige aankondiging nog even uitblijft. Koichi Ishii, de originele bedenker van de reeks zou de game gezien hebben.

Is deze Mana-game een nieuw avontuur?

Uit de woorden van Oyamada blijkt niet of de nieuwe Mana-game een volwaardig nieuw deel in de serie is. Het is dus mogelijk dat het opnieuw een remake is, of zelfs een spinoff. Hoe het ook zij, de Mana-reeks is nog niet klaar. Helaas lijkt het erop dat we nog een poos moeten wachten voordat we weten hoe de volgende game eruit ziet.