Square Enix niet van plan om Kingdom Hearts naar Switch te brengen

  Het is gedaan met de plannen van Square Enix, makers van onder andere de Final Fantasy reeks, om meer Kingdom Hearts spellen verkrijgbaar te maken op de Nintendo Switch. Dat heeft het bedrijf laten weten in gesprek met Nintendo Enthusiast.

  InspiredImages

  Hoewel is het erg jammer dat er niet meer Kingdom Hearts games naar de Nintendo Switch komt, heeft Square Enix alsnog grote plannen voor het platform. Dit heeft Tetsuya Nomura, de bedenker van Kingdom Hearts, aangegeven in het interview.

  Er is zeker naar gekeken of de Kingdom Hearts games naar de console konden komen, vertelt Nomura, maar dat bleek technisch gezien te moeilijk te zijn. Wel geeft hij daarna aan dat hij de Nintendo Switch een console vindt met veel potentie. En het blijkt dat hij en Square Enix van die potentie maar al te graag gebruik zouden maken. Hij vertelt dan ook dat de kans dat er een spel van zijn hand naar de Switch komt er zeker in zit.

  Final Fantasy naar de Switch?

  Wel bracht Square Enix één Kingdom Hearts spel naar de Switch. Het gaat om Kingdom Hearts: Melody of Memory. Hierdoor gingen er gelijk speculaties rond over andere spellen uit de reeks die naar de Switch konden komen. En ook al zal dat niet langer het geval zijn, kunnen we wel kijken naar welke opties er nog meer zijn.

  Tetsuya Nomura is namelijk niet alleen bekend van de Kingdom Hearts reeks. Hij heeft namelijk ook een belangrijke rol gespeeld gehad in de maak van een heel groot deel van de Final Fantasy reeks. Zou het dan misschien mogelijk zijn dat er nog een exclusieve Final Fantasy game naar de Switch komt?

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.