Spotify test vodcast functie voor podcasts

News
donderdag, 07 mei 2020 om 15:00
spotify logof1614330479
Het kan zomaar zo zijn dat we binnenkort kunnen genieten van vodcasts op Spotify. De muziekstreamingdienst test namelijk podcasts waarbij niet alleen geluid, maar ook beeld gebruikt kan worden. Voor de test worden twee YouTubers gebruikt. Dat meldt The Verge.
De test van Spotify blijft voorlopig beperkt tot aantal afleveringen van YouTubers Zane Hijazi en Heath Hussar. Een aantal afleveringen van hun wekelijkse podcast zijn omgetoverd tot een vodcast. Dit wil zeggen dat de podcasts niet alleen bestaat uit geluid, maar ook beeld heeft.
De vodcasts zijn alleen nog niet voor iedereen beschikbaar en gezien het slechts een test is, kan de fucntie nog geschrapt worden. Slechts een aantal gebruikers krijgt afleveringen 28 tot en met 31 met beeld te zien. Er wordt daarbij niet aangegeven door Spotify dat de afleveringen beeld bevatten.

Onbekend of en wanneer vodcasts wereldwijd beschikbaar zijn

The Verge geeft in haar berichtgeving aan dat de testfunctie voor ongeveer de helft van de wereldwijde gebruikers beschikbaar is. Daarnaast zou de functie snel uitgerold moeten worden naar meer podcasts, waardoor er dus veel meer streams met beeld voorbij zullen komen. De website zou dit van een onbekende bron, dichtbij Spotify gehoord hebben.
Spotify zelf heeft nog niet aangegeven of en wanneer de uitrol van vodcast voor Spotify plaats zou moeten vinden. Wel is de streamingdienst al een tijdje bezig met het onderzoeken hoe bewegende beelden in de muziekstreams voorbij kunnen komen. Op dit moment is in sommige streams al een muziekvideo te zien van het nummer dat je afspeelt of een looping image waarbij bijvoorbeeld de albumhoes beweegt.